Olomoucký Houska bude hostovat v Boleslavi
Klub

Olomoucký Houska bude hostovat v Boleslavi

Redakce

Záložník David Houska na konci letošního června oslaví své třiadvacáté narozeniny už jako nováček hráčského kádru FK Mladá Boleslav. Přichází k nám na roční hostování z SK Sigma Olomouc.

„Považuji jej za velmi talentovaného hráče a spolu s ním i jeho agentem Pavlem Paskou věříme, že mu změna prostředí pomůže k výkonnostnímu růstu a pro mladoboleslavský tým bude posilou," pravil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.
Kreativní a perspektivní David Houska, kterému bude zanedlouho třiadvacet let, poprvé kopal do fotbalového míče v přípravce vedené jeho otcem Josefem v rodné Poličce. Protože mu to šlo náramně dobře, tak jako starší žák hrál už za Svitavy a v dorosteneckém věku za SK Sigma Olomouc.
V nejvyšší dospělé tuzemské lize debutoval únoru 2013 v olomouckém dresu proti pražské Slavii a radoval se z výhry 2:1. Hra proti věhlasnému soupeři v sešívaných dresech mu nejspíše mimořádně svědčí, neboť o dvaatřicet měsíců později v prvoligovém mistráku v říjnu 2015 SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 0:2 byl autorem obou olomouckých gólů.
V záloze ligového týmu SK Sigma Olomouc ve čtyřiatřiceti ligových zápasech dal čtyři góly. V letech 2010-12 odehrál v českém reprezentačním dresu devět utkání v týmu U18 a dvanáct utkání v týmu U19. Za juniorskou reprezentaci odkopal čtrnáct zápasů a pod trenérem Jakubem Dovalilem se zúčastnil evropského šampionátu U21 konaného v roce 2015 v Česku.
David Houska do FK Mladá Boleslav přichází z SK Sigma Olomouc v letošním letním přestupním termínu na roční hostování s opcí na případný přestup.

Fanshop banner