Teprve potřetí na jaře vyhráli
Klub

Teprve potřetí na jaře vyhráli

Redakce

Sedmnáctiletí dorostenci se konečně radovali z výhry po předchozí černé sérii šesti prohraných mistrovských zápasů, nic to však nezměnilo na jejich třetím místě od konce ligové tabulky. Sezónu uzavřou druhou červnovou neděli v Plzni.

V prvním poločase získali Boleslavští rozhodující náskok. Hned v první minutě vyslal Hajdo do úniku Mansfelda, jehož centr jihočeská obrana odvrátila na roh a po něm se k odraženému míči dostal David Novák, ale jeho pokus těsně minul branku. Ve 4. minutě si boleslavská obrana poradila s nebezpečným soupeřovým centrem. O deset minut později Balog krásnou přihrávkou poslal do brejku Fingerhuta, kterému se však nepodařilo obejít posledního příbramského obránce.
V 19. minutě Mansfeld úspěšně podstoupil tvrdý osobní souboj, ze kterého těžil Vyhnánek a jeho finální přihrávku proměnil Najman ve vedoucí boleslavskou branku - 1:0.
Netrvalo dlouho a Boleslavští své vedení zvýraznili.
Ve 25. minutě trestný kop za faul na Baloga proměnil Mansfeld v gólové potrestání a zvýšil tak na 2:0.
Ve 34. minutě David Novák vybojoval pro Boleslav roh a po jeho rozehrání Vyhnánkovo zakončení mířilo nad branku. Ve 37. minutě po chybě boleslavských stoperů nedokázali Budějovičtí nabídnout šanci využít.

Ve druhém poločase Budějovičtí snížili na rozdíl jediného gólu a Boleslavští o výhru bojovali do poslední minuty. Ve 46. minutě po Balogově trestném kopu Král hlavičkoval nedůrazně. Ve 49. minutě budějovickou nebezpečnou akci zastavil až brankář Zeman velmi důležitým zákrokem. V 50. minutě po Koubkově dlouhé přihrávce Fingerhut postupoval sám na budějovického brankáře, ale nepodařilo se mu jej přehodit. V 54. minutě nebezpečnou standardní situaci v podání budějovických fotbalistů vyřešil úspěšně boleslavský stoper Král.
V 60. minutě u postranní čáry fauloval Vyhnánek a Budějovičtí z následné standardní situace dokázali snížit na 2:1.
V závěrečné dvacetiminutovce se však Jihočeši už do šance nedostali, Boleslavští naopak ano. V 65. minutě po Balogově akci neuspěl v nadějném zakončení Hobík. V 74. minutě po Chládkově trestném kopu se jeho spoluhráči dostali opakovaně k odraženému míči, ale gólem situace neskončila.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník byl tentokrát spokojený: „Po celé utkání jsme dobře bránili a také směrem dopředu byli aktivnější. V průběhu prvního poločasu jsme si vypracovali několik nebezpečných situací před brankou soupeře a podařilo se nám také dvě z nich proměnit. I ve druhé půli byl obraz hry podobný, ale nedařilo se nám vstřelit třetí branku, která by zápas definitivně rozhodla. Místo toho jsme inkasovali z trestného kopu a o vítězství tak museli bojovat až do poslední minuty. Soupeř se však již do žádné vážnější šance nedostal a tak jsme po delší době mohli vychutnat pocit výhry."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zeman - Najman, Koubek, Král, Balog - Komma (65. Chládek), Hajdo - Mansfeld, (56. Body), Vyhnánek (61. Hobík), David Novák - Fingerhut (76. Šimon).

Góly FK MB U17: 19. Najman, 25. Mansfeld

Rozhodčí: Ginzel - Chovanec, Tvaroh

Diváků: 50

Fanshop banner