Boleslavskou defenzívu vyztuží Keresteš z Brna
Klub

Boleslavskou defenzívu vyztuží Keresteš z Brna

Redakce

Zanedlouho sedmadvacetiletý slovenský obránce Miroslav Keresteš přichází z FC Zbrojovka Brno do FK Mladá Boleslav, s jehož vedením se dohodl na spolupráci do konce kalendářního roku 2018.

Miroslav Keresteš, který uprostřed letošních letních prázdnin oslaví sedmadvacáté narozeniny, pochází ze slovenské obce Chmeľovo nedaleko Prešova. Z ŠK Chmeľovo přestoupil v dorosteneckém věku do 1. FC Tatran Prešov (2005-08) a potom postupně působil v FC Pivovar Šariš Veĺký Šariš (2009-11), FC Lokomotiva Košice (2011-12), FK Slavia Orlová Lutyně (2013), SFC Opava (2013) a naposledy v FC Zbrojovka Brno (2014-16). Levonohý defenzivní hráč v brněnském dresu nastoupil do dvapadesáti ligových utkání a při obranných povinnostech dal jeden gól.
Jeho fotbalová kariéra má hodně netradiční historii. Ve svých dvaadvaceti letech si vydělával jako svářeč na východním Slovensku a teprve potom se mu rozjela téměř pohádková kariéra fotbalového profesionála. "Na život fotbalisty jsem si zvykl a bylo to příjemné zvykání. Ale co jsem dělal předtím, asi bude postupem času opět součástí mého životu," zůstává Keresteš oběma nohama pevně na zemi. Poprvé nastoupil v brněnském dresu proti pražské Spartě a podle vlastních pocitů i názoru trenéra Václava Kotala to nebylo bez chyb. Ale s každým dalším zápasem nabíral zkušenosti a sebevědomí, což jsou nezbytné atributy pro působení mezi nejlepšími tuzemskými fotbalisty.
„Těší mě, že jsem se prosadil v první české lize, a užívám si každý zápas. Děkuji Brnu za poskytnutou šanci a do Boleslavi se těším s vidinou, že se kvalitativně posunu dál v týmu, který hraje pravidelně v popředí české ligy a účastní se evropského poháru," řekl Miroslav Keresteš, který se v letošním květnu dohodl na přestupu z FC Zbrojovka Brno do FK Mladá Boleslav, kde podepsal smlouvu na dvaapůl roku s platností od 1. července 2016 do 31. prosince 2018.
Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek si od Kerestešova angažování hodně slibuje. „Jsem velice rád, že se tento transfer, na kterém jsme pracovali delší dobu, povedl. Děkuji Václavu Bartoňkovi, majiteli Zbrojovky Brno, za konstruktivní a vstřícné jednání. Miroslava Keresteše si vytipoval trenér Karel Jarolím a hodně o tohoto hráče stál. Věřím, že se stane pevným článkem boleslavského mužstva," uvedl Josef Dufek.

Fanshop banner