Pětice boleslavských fotbalistů v dresu U21 byla u dvou remíz s Albánii
Klub

Pětice boleslavských fotbalistů v dresu U21 byla u dvou remíz s Albánii

Redakce

Reprezentační tým jedenadvacetiletých juniorů vedený trenérem Vítězslavem Lavičkou v rámci týdenního soustředění v Rakousku sehrál dvě přípravná utkání s albánskými vrstevníky a v obou remizoval shodně 1:1. Byla u toho pětice hráčů z Mladé Boleslavi Čermák, Klobása, Křapka, Takács a Vraštil.

Jejich zásluhou měl FK Mladá Boleslav nejpočetnější zastoupení ze všech klubů, z nichž Lavička sestavil svůj juniorský výběr. Aleš Čermák je sice kmenovým hráčem pražské Sparty, ale po celý uplynulý ligový ročník hostoval v Mladé Boleslavi. Naopak z mladoboleslavských odchovanců hostovali v letošní jarní sezóně Antonín Křapka v druholigovém Ústí nad Labem a Lukáš Vraštil v prvoligové Ostravě. Stanislav Klobása a Ladislav Takács nastupovali za prvoligový tým FK Mladá Boleslav.
Antonín Křapka a Ladislav Takács v prvním utkání střídali a druhé odehráli celé. Stanislav Klobása v prvním utkání odehrál druhý poločas, do druhého nastoupil v základní sestavě a byl vystřídaný čtvrt hodiny před koncem. Aleš Čermák do prvního utkání nenastoupil, ve druhém odehrál hodinu.

Statistika dvou přípravných utkání Česko U21 při květnovém soustředění v Rakousku

Pátek 20. května 2016 přípravné utkání v rakouském Zell am See: Česko U21 - Albánie U21 1:1
Sestava Česko U21: Zima - Matějů, Lüftner, Tregler (79. Křapka), Urma - Hubínek, Souček (61. Takács) - Vlkanova (66. Trávník), Barák, Ševčík - Linhart (46. Klobása). Branky: 11. Matějů - 21. Uzuni.

Pondělí 23. května 2016 přípravné utkání v rakouském Mittersilu: Česko U21 - Albánie U21 1:1
Sestava Česko U21: Staněk (46. Kolář) - Křapka, Simič, Vraštil, Havel - Trávník, Takács - Jankto, Čermák (61. Barák), Holzer (61. Ševčík) - Klobása (77. Linhart). Branky: 34. Jankto - 32. Cekici.

Fanshop banner