Ze hřiště letošního mistra odjeli bez bodu
Klub

Ze hřiště letošního mistra odjeli bez bodu

Redakce

S jednoznačným lídrem dorostenecké ligy AC Sparta Praha prohráli Boleslavští středeční utkání hrané na hřišti strahovského areálu ve stylu předchozích jarních porážek, a to tak, že na rozdíl od soupeře gólové příležitosti neproměnili.

Od počátku první poloviny utkání měli sparťané herní převahu, kterou do přestávky vyjádřili dvěma góly.
V 17. minutě uvnitř boleslavské šestnáctky Havelka přihrál Haškovi a ten bez přípravy uklidil míč k pravé tyči - 1:0.
Obě družstva se pak střídala v držení míče, ale pozorně bránící defenzívy nebezpečné momenty čtvrt hodiny nepřipustily.
Ve 33. minutě se Havelka zprava vřítil do boleslavské šestnáctky a i když jeho lob gólman Truksa přizvedl, tak padajícímu míči pomohl stoper Kopa nešťastně do vlastní branky - 2:0.
V závěru poločasu Novák nebezpečnou střelou z dvaceti metrů těsně přestřelil sparťanskou branku.

Po změně stran se Boleslavští dostávali více do šancí, sparťanského gólmana Bačkovského však nepřekonali. V 62. minutě si na centr zprava naběhl Novák, ale jeho hlava skončila těsně mimo. V 65. minutě střelecký pokus Machů skvěle zblokovali obránci. V 67. minutě se zleva přes tři sparťanské hráče prodral do šestnáctky Dohnalík a z jeho zakončení Boleslav získala roh, po jehož rozehrání hlavičkoval Král nad branku Sparty. V 68. minutě sparťanský Turyna z velké šance na hranici malého vápna těsně minul boleslavskou branku.
V 70. minutě po centru zleva v boleslavské šestnáctce nekrytý Novotný snadno zvýšil sparťanské vedení na 3:0.
V 77. minutě zpoza vápna opět nepřesně střílel Machů. V 82. minutě si na dlouhý centr naběhl Dohnalík, podél vyběhnuvšího gólmana Bačkovského poslal míč těsně mimo konstrukci branky. V 85. minutě po centru zleva se z malého vápna neprosadil Koubský.
Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava po prohře řekl: „Utkání proti lídrovi ligy mělo dva rozdílné poločasy. První byla aktivnější Sparta a zaslouženě šla do dvoubrankového vedení. My jsme působili, obzvláště prvních dvacet minut zakřiknutě. Poté jsme se zlepšili. Sparta nás přehrávala hlavně rychlostí hry a důrazem v osobních soubojích. Druhý poločas byl ovšem úplně jiný. Byli jsme mnohem aktivnější a místy i Spartu přehrávali. Vypracovali jsme si několik velmi dobrých brankových příležitostí, které bohužel Novák a po dvou Machů s Dohnalíkem neproměnili. Navíc jsme z ojedinělé nenápadné soupeřovy akce inkasovali. Kluky musím pochválit za druhý poločas, který odehráli, ovšem až na neproduktivní zakončení, dle našich představ. V součtu obou poločasů je pro nás výsledek krutý."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Krčmář (53. Král), Kopa, Klíma (87. Fingerhut), Rudzan - Komárek, Košek (83. Kühnel) - Roman Novotný, Machů (83. Koubský), Novák - Dohnalík.

Sestava AC Sparta Praha U19: Bačkovský - Mareček (60. Sváta), Köstl, Březina, Čmelík (58. Balvín) - Eichler (60. Ondřej Novotný), Wiesner, Havelka (75. Drchal), Plachý - Turyna (72. Boula), Hašek.

Branky: 17. Hašek, 33. Havelka, 70. Ondřej Novotný

ŽK: Turyna

Rozhodčí: Maiello Francesco - Kučera, Opočenský

Fanshop banner