Na jihu Čech remizovali a završili jarní neporazitelnost
Klub

Na jihu Čech remizovali a završili jarní neporazitelnost

Redakce

Na hřišti jihočeského soupeře, který patří do slabší třetiny ze sedmnácti účastníků v pořadí tabulky Juniorské ligy, Boleslavští uzavřeli mistrovský ročník 2015-16 remízou, kterou zarovnali svoji neporazitelnost na patnáct mistráků v nepřerušené řadě.

Na začátku prvního poločasu aktivnější Jihočeši kopali ve 2. minutě hned dva rohy za sebou a v průběhu úvodní čtvrthodinky stihli ještě další dvě obdobné standardní situace. Boleslavská defenzíva všem odolala. V 9. minutě si s boleslavským trestňákem z Kateřiňákovy kopačky budějovický brankář Coufal poradil. Ve 13. minutě první rohový kop rozehrávali boleslavští fotbalisté, ale bez gólového efektu.
Ve druhé čtvrthodince Boleslavští nátlakovou hrou přitlačili soupeře k jeho brance, ovšem moc ji neohrozili. Ve 20. minutě Kateřiňák trestným kopem Coufalovu branku minul. O pět minut později se Budějovičtí ubránili druhému boleslavskému rohu. Kolem 30. minuty Boleslavští bez úhony přežili dva slepené rohy a navíc jeden trestňák.
Ve 40. minutě poprvé skóre změnil budějovický Švantner - 1:0.
Boleslavští na nepříznivý vývoj utkání odpověděli útočnou snahou a do přestávky zvládli vyrovnat.
Ve 45. minutě takzvaným gólem do šatny vyrovnání zařídil Kozma - 1:1.
Než skončil první poločas, stihli ještě Budějovičtí jeden roh, ale bez vlivu na nerozhodné skóre.

Druhý poločas začal českobudějovickým gólem, který odstartoval nečekanou přestřelku.
V 52. minutě zajistil českobudějovické juniorce opětovné vedení Vaněk - 2:1.
Boleslavští za pět minut vyrovnali. Než se tak stalo, nevyužili však rohový kop.
V 57. minutě se za Boleslav trefil Pajer - 2:2.
Boleslavští pokračovali neúnavně v ofenzivních manévrech. Minutu po vyrovnání sice opět promarnili výhodu rohového kopu, ale zanedlouho šli poprvé v tomto utkání do vedení.
V 64. minutě se podruhé v tomto zápase a posedmnácté v tomto ligovém ročníku střelecky prosadil Kozma - 2:3.
Jihočeský protivník však dokázal za necelou čtvrthodinku odpovědět.
V 77. minutě Budějovičtí vybojovali jubilejní desátý roh a po jeho rozehrání zásluhou Švantnera dosáhli vyrovnání na 3:3.
Soupeři se nakonec v na góly bohaté přestřelce rozešli nerozhodným skóre a bodovou dělbou. Pro boleslavskou juniorku to znamenalo, že ve čtrnácti ligových zápasech letošní jarní sezóny nenašli přemožitele a spolu s výhrou v posledním loňském mistráku udrželi patnáctizápasovou neporazitelnost.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Roudnický - Wolf, Pajer, Glöckner, Lacek - Kateřiňák, Albina - Kocourek, Ladra (83. Bečirevič), Kořínek (87. Kühnel) - Kozma.

Sestava SK Dynamo České Budějovice U21: Coufal - Vít, Hric, Janoch, Jenne - Štifter, Švantner, Tomášek, Řezáč, Vaněk - Kadula.

Góly: 40. a 77. Švantner, 52. Vaněk - 45. a 64. Kozma, 57. Pajer.

ŽK: Švantner - Kateřiňák

Rozhodčí: Nenadál - Urban, Kotalík

Diváků: 60

Fanshop banner