Konečně zase doma vyhráli, teprve podruhé v letošní jarní sezóně
Klub

Konečně zase doma vyhráli, teprve podruhé v letošní jarní sezóně

Redakce

Boleslavští přemohli souseda z ligového pořadí a radovali se teprve z druhé domácí výhry v letošní jarní sezóně, a to po jedenácti týdnech od vítězství nad Olomoucí v prvním březnovém pátku. Tříbodovým ziskem potvrdili své lichotivé postavení ve středu tabulky.

První poločas začali Boleslavští aktivně a v úvodní pětiminutovce zatlačili soupeře na jeho polovinu hřiště. Teprve v 7. minutě zaútočili Jihlavští, ale dříve než Smejkal byl u míče brankář Truksa. Z protiútoku se do šance prodral boleslavský Roman Novotný, ale přeloboval s vybíhajícím brankářem Pokorným i branku. Po následné oboustranně jalové desetiminutovce si jasnou gólovou šanci vypracovali Jihlavští, ale po Sargsyanově centru proti Svobodově zakončení z malého vápna výtečně zasáhl brankář Truksa. Ve 31. minutě nadějnou boleslavskou akci Zabilanský zakončil ukvapeně a nedůrazně střeleckým pokusem přes hlavu.
Ve 33. minutě obránce Malár stáhnul k zemi Zabilanského, a protože se tak stalo uvnitř jihlavské šestnáctky, sudí Vokoun nařídil penaltu, kterou Rudzan rázným kopem levou nohou proměnil v boleslavské vedení - 1:0.
Netrvalo dlouho a Boleslavští přidali druhý a pro vývoj utkání velmi důležitý gól.
Ve 36. minutě útočnou akci z pravé strany zakončil Dohnalík přízemní ranou z otočky, která zapadla k pravé tyči, kam se gólman Pokorný vrhnul pozdě - 2:0.
Boleslavští dohrávali poločas v pochopitelné pohodě a moc nescházelo, aby své vedení navýšili. Ve 43. minutě se Roman Novotný prodral z pravé strany do jihlavského vápna, a když se z jeho přihrávky nikdo ze spoluhráčů neprosadil, míč se k němu vrátil, ale jeho nadýchaný centr stáhnul brankář Pokorný. V závěrečné minutě poločasu Dohnalík z příhodné pozice na hranici šestnáctky nastřelil bránícího hráče.

Na začátku druhého poločasu se Jihlavští marně snažili o snížení nepříznivého skóre. Kolčavovu ránu z dálky Truksa snadno chytil, další útočný pokus skončil rohem bez ohrožení boleslavské branky a v 58. minutě si Truksa poradil s hlavičkou protivníka, který však byl v ofsajdu, což asistent rozhodčího postřehl a hlavní Vokoun i odpískal.
V 61. minutě kombinační boleslavský útok završil Rudzan nepřesnou střelbou. O tři minuty později na druhé straně hřiště nedoskočil Klíma centr, který se snesl k Vašíčkovi, ovšem ten z deseti metrů zbrkle Truksovu branku minul. V 68. minutě Roman Novotný prošel přes půlku hřiště, uvolnil na pravé straně Krčmáře, který ukvapeně a slabě vystřelil, čímž jihlavského brankáře nepřekvapil. V 71. minutě nebezpečný Dujkovičův centr Truksa vyboxoval do bezpečí mimo boleslavské vápno.
V 79. minutě založil Machů parádní akci přenesením hry ze středu na pravou stranu hřiště, odkud Zabilanský odcentroval před branku a Daniel Novák z pár metrů propasíroval míč za Pokorného záda - 3:0.
V 88. minutě Fingerhutův centr Koubský bez přípravy usměrnil nedůrazně do jihlavského brankáře. V poslední minutě Truksa uchránil čisté boleslavské konto bravurním zákrokem proti zakončení jihlavského kapitána Kolčavy, jenž se v jasné gólové šanci ocitl po Klímově zaváhání.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Krčmář, Kopa, Klíma, Rudzan (88. Fingerhut) - Komárek, Košek (84. Marek) - Roman Novotný (75. Daniel Novák), Machů (80. Koubský), Zabilanský - Dohnalík (77. Kühnel).

Sestava FC Vysočina Jihlava U19: Pokorný - Malár (46. Vašíček), Vedral, Vrzal, Dujmovič (76. Kafoněk) - Kolčava, Smejkal (80. Průša) - Ločárek, Jan Novotný, Sargsyan - Svoboda (69. Karmazín).

Góly: 33. Rudzan (z pokutového kopu), 36. Dohnalík, 79. Daniel Novák

ŽK: Krčmář, Rudzan - Malár, Smejkal, Vedral, Kolčava

Rozhodčí: Vokoun - Laštovička, Pavlíková

Diváků: 85

Fanshop banner