První pohárovou trofej v Česku získal trenér Jarolím s Boleslaví
Klub

První pohárovou trofej v Česku získal trenér Jarolím s Boleslaví

Redakce

Pro Karla Jarolíma má vítězství ve finále českého poháru mnohonásobnou cenu. Ze zisku pohárové trofeje se před tím radoval jen na Slovensku a ve Francii, nikoliv v tuzemsku. A navíc boleslavský úspěch pomohl pražské Slavii, ke které stále cítí sympatie.

Po nevydařeném závěru v ligovém programu, kdy Boleslav ztratila prohrou na Bohemians a remízami v Jihlavě i doma s Libercem třetí příčku, na které setrvávala po většinu jarní sezóny, očekával trenér Karel Jarolím pohárové finále s rozpaky: „Věděli jsme, že nás čeká těžký boj, a tomu očekávání odpovídal průběh prvního poločasu, v jehož závěru jsme měli šanci Kalabiškou, soupeře však brankář Hrubý podržel. Začátek druhé půle byl chvíli v duchu prvé, povedlo se nám ovšem vystřídání. Věděli jsme, že potřebujeme být dopředu nebezpečnější a Chramosta potvrdil svoji přednost, že umí vystihnout správný čas při vystartování za kolmou přihrávkou. Po našem druhém gólu už to byla od Jablonce křeč. Jsem rád, že jsme se zmobilizovali po nepovedeném posledním ligovém zápase. A když výhra Boleslavi byla spojená s úspěchem pro Slavii, jsem spokojený dvojnásobně," neskrýval své sympatie k pražské Slavii, ale hned se vrátil k Mladé Boleslavi: „Věřím, že se v létě dobře připravíme a probojujeme se do podzimní skupiny Evropské ligy."
Karel Jarolím si neodpustil poznámku, že finále národního poháru by si zasloužilo mohutnější diváckou kulisu, než jaká se sešla v teplickém hledišti, do kterého přišly necelé tři tisícovky diváků.

„Zápas byl pro nás neúspěšný, nezvládli jsme ho," řekl jablonecký trenér Zdenko Frťala na úvod hodnocení prohraného pohárového finále. „V první půli to bylo vyčkávání od obou týmů, ve druhém poločasu jsme nepokryli střídajícího Chramostu, který se ve své první šanci prosadil, a když nás soupeř potrestal druhým gólem, nezbývaly nám už síly na obrat. Soupeři gratuluji k vítězství," uvedl Zdenko Frťala a posteskl si, že jeho mužstvu v ofenzívě citelně chyběl zraněný Standa Tecl. „Boleslav má kvalitní tým a svoji kvalitu ukázala v klíčových momentech utkání," dodal jablonecký kouč.

Fanshop banner