Boleslav podruhé v historii získala pohárovou trofej
Klub

Boleslav podruhé v historii získala pohárovou trofej

Redakce

Boleslavi se dokonale povedla odveta za prohrané pohárové finále před třemi roky a na teplickém hřišti porazila Jablonec góly Chramosty a Ščuka. Podruhé v hostorii získala český pohár!

První poločas skončil bez gólů. Oba týmy si především hleděly toho, aby se nedopustily osudové chyby v defenzívě. Boleslavští prohrávali většinu vzdušných soubojů. V ofenzívě se jim nedařilo překonat soupeřovu obranu nakopávanými míči a v defenzívě si Čmovš s Kúdelou nevěděli rady s důrazným hlavičkářem Doležalem. V 8. minutě po Kyselově centru a Kalabišově hlavičce jablonecký gólman odboxoval míč před dotírajícím Magerou. V 18. minutě po Hybšově rohu Mingazovu hlavičku lapil Šeda. Ve 32. minutě po nadějné spolupráci s Čermákem vystřelil slabě z úhlu Ščuk. V závěru poločasu Boleslavští zatlačili soupeře k jeho brance. Ve 44. minutě Jánošova bomba jen o pár centimetrů přeletěla jabloneckou branku. Největší gólovou šanci měli Boleslavští ve tříminutovém prodloužení poločasu, když po Kyselově centru Kalabiškovu umístěnou hlavičku gólman Hrubý vytáhl zázračným reflexem na roh.

Druhý poločas vyzněl zaslouženě pro Boleslav. Po jabloneckých ofenzivních náznacích, které boleslavská defenzíva zvládla včetně rohového kopu, začali Boleslavští atakovat soupeřovu branku. V 59. minutě vydařený kombinační útok ještě gólem neskončil. A tak trenér Jarolím vyslal do boje nejlepšího pohárového kanonýra Chramostu.
V 71. minutě Kalabiškovu parádní kolmici Chramosta zpracoval a po zemi prostřelil gólmana Hrubého při svém prvním zapojení do boleslavské ofenzívy - 1:0.
V 75. minutě Hübschman surově podkopl Kalabišku a nařízený trestný kop poslal Rada před jabloneckou branku, kde se zjevil Ščuk a z malého vápna pojistil boleslavské vedení - 2:0.

Na hrací ploše přibylo nervozity a žlutých karet. Když se hra uklidnila, zbývalo už jen pár minut, ve kterých Boleslavští zkušeně dovedli zápas k vysněnému úspěchu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman (87. Pauschek) - Ščuk, Rada - Jánoš (68. Chramosta), Čermák, Kalabiška - Magera.

Sestava FK Jablonec: Hrubý - Karavaev, Pernica, Rossi, Hybš - Hübschman, Greguš - Masopust, Pospíšil, Mingazov (78. Wágner) - Doležal (83. Mihálik).

Góly: 71. Chramosta, 75. Ščuk

ŽK: Jánoš, Kúdela, Šeda, Magera - Doležal

Rozhodčí: Hrubeš - Hock, Pospíšil

Diváků: 2543

Fanshop banner