Trenér Jarolím prozradil, že pokračuje v Boleslavi
Klub

Trenér Jarolím prozradil, že pokračuje v Boleslavi

Redakce

Boleslavský trenér Karel Jarolím neskrýval rozmrzelost nad ztrátou třetí ligové příčky a sportovně uznal, že boj s Libercem skončil spravedlivou remízou. O své nejbližší trenérské budoucnosti řekl bez větších podrobností, že je domluvený na pokračování v FK Mladá Boleslav.

Podle boleslavského trenéra Karla Jarolíma rozhodujícím momentem remízového utkání s Libercem bylo, že když se Boleslav dostala do vedení, udržela ho jen tři minuty. „Nedohráli jsme situaci na straně hřiště, kde jsme nebyli dostatečně důslední. Kdyby nám vedení vydrželo déle, mělo by utkání jiný průběh, o tom jsem přesvědčený. Bohužel v další šanci před přestávkou Ščuk netrefil branku. Když jsme se druhý poločas dostali do tlaku, opět Ščuk netrefil pořádně volej. Při libereckých šancích nás podržel brankář Diviš, bohužel jsme Liberec pustili do vedení, a i když jsme brzo vyrovnali, nebyli jsem už schopní vytvořit si nebezpečné situace před soupeřovou brankou. Podle průběhu utkání byla remíza spravedlivá."
Karel Jarolím přiznal, že jej ztráta třetí ligové příčky mrzí. „Sahali jsme téměř celé jaro po bronzové příčce a tak cítím rozladění z umístění na čtvrtém místě. Ovšem třetí místo jsme promrhali v jiných zápasech, ne až v posledním kole proti Liberci. Naším cílem bylo dostat se do Evropy, což se nám povedlo." Boleslavský trenér zdůraznil, že na vylepšení pozice pro nasazení do předkola Evropské ligy má Boleslav ještě příležitost v pohárovém finále. „Bylo by pro nás pěkné zakončit sezónu ziskem trofeje, rozhodne to devadesát minut proti Jablonci, pro který to je jediná šance, jak se dostat do Evropy, proto to bude pro nás hodně těžké finále."
Na novinářský dotaz, kde bude v příštím soutěžním ročníku koučovat, naznačil, že v Mladé Boleslavi: „Jsme domluvení na pokračování, i když nevím, co řekne majitel klubu tomu, že jsme neudrželi třetí místo v lize."

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský přišel mezi novináře v dobré náladě. „Dobře jsme začali, i když se dlouho hrálo bez šancí, naším cílem bylo nedostat se pod tlak Boleslavi, která má dobré kombinační hráče, ale bohužel jsme inkasovali ze standardky, naštěstí se nám podařilo vyrovnat a poločas skončil zaslouženě nerozhodně. Druhý poločas jsme se dostali pod tlak, což jsme nechtěli. Boleslav začala hrát na větší riziko a nám fantasticky zahráli oba stopeři, kteří to proti Magerovi měli hodně těžký. Z brejku jsme dali vedoucí gól, ale vzápětí inkasovali z další standardky. Závěr jsme odehráli v relativním klidu a podařilo se nám splnit to, co jsme si přáli, a to bylo uhájení třetího ligového místa," řekl k utkání Jindřich Trpišovský, který umístění na třetí příčce označil za odměnu pro všechny v Liberci. „Pro mě osobně to byla krásná sezóna," dodal Jindřich Trpišovský ke své první prvoligové sezóně.

Fanshop banner