Boleslav remizovala s Libercem a v ligovém pořadí skončila čtvrtá
Klub

Boleslav remizovala s Libercem a v ligovém pořadí skončila čtvrtá

Redakce

V přímém souboji o třetí příčku předváděli boleslavští i liberečtí fotbalisté bojovný fotbal s mnoha nesmlouvavými a důraznými osobními souboji. Oba týmy se vystřídaly ve vedení a z konečné remízy se více radoval Liberec. Diváci nejlepšími hráči zvolili boleslavského Jakuba Radu a libereckého Lukáše Pokorného.

V prvním poločase byli Liberečtí důraznější v ofenzívě, i když šance viděli diváci před oběma brankami. První rohový kop si vynutili Liberečtí, ale nevyužili ho. V 8. minutě si Diviš poradil s Breiteho střelou z pětadvaceti metrů. Z protiútoku se nezdařila spolupráce Čermáka s Přikrylem, kteří se krátkými narážečkami marně snažili prodrat středem do soupeřovy šestnáctky. V 16. minutě po Bakošově průniku a zpětné přihrávce Bartlovo tvrdé zakončení z pár kroků Diviš zlikvidoval.
V 19. minutě po faulu na Kyselu kopal trestňák Rada od pravé postranní lajny a obloučkem do vzdálenějšího horního růžku liberecké branky dokonale zaskočil brankáře Koubka - 1:0.
Radost z vedení však boleslavský fotbalistům vydržela sotva tři minuty. Sice odvrátili druhý liberecký roh, ale jen za cenu postranního autu, po němž obdrželi gól.
Ve 22. minutě po autovém vhazování se k míči dostal Breite a přízemní střelou, kterou někdo z bránících hráčů nešťastně tečoval, se trefil přesně k levé tyči, kam to Diviš nestihnul - 1:1.
Aktéři pokračovali v neúprosné bitvě, plné důrazných osobních soubojů, ale pohříchu i spousty kombinačních nepřesností. Ve 32. minutě Radův přetažený trestný kop Kúdela vrátil před branku a Přikryl tísněn protihráčem přestřelil. Ve 34. minutě předvedli Boleslavští povedený útok, v jehož závěru Fleišmanův centr napálil bez přípravy Ščuk, ale z deseti metrů o pár centimetrů přestřelil. Před koncem poločasu Vůchovu bombu z pětadvaceti metrů Diviš u pravé tyče chytil a na druhé straně Radova dělovka přeletěl Koubkovu branku.

Druhý poločas byl obdobně bojovný a dramatický, jako první. Boleslavští ho začali útočně a vynutili si dva trestné kopy kolem 55. minuty, oba rozehrával Rada a Liberec je přežil bez úhony. V 61. minutě kopala Boleslav první roh v zápase, ale neprosadila se z něho, stejně jako ze třech dalších v průběhu druhé půle. V 68. minutě po Fleišmanově obloučku a Kúdelově hlavičce pálil Ščuk bez přípravy těsně vedle pravé tyče. Za tři minuty další Ščukův pokus zablokovali obránci. V 72. minutě po Polomově chybné rozehrávce obrovskou libereckou šanci zlikvidoval až Diviš.
V 74. minutě po levé straně utekl Vůch, prokličkoval se do boleslavské šestnáctky, kde přihrál Bartlovi a jeho centr od koncové lajny důrazný Pulkrab dotlačil do branky - 1:2.
V 76. minutě Rada trestným kopem přes hráčskou zeď nedal brankáři Koubkovi šanci - 2:2.
V závěrečné desetiminutovce Boleslavští mohutně útočili a Liberečtí při každé možné vyráželi do brejků. V 82. minutě po Pokorného přízemní centru z levé strany Vůch před branskou netrefil míč. Za dvě minuty na druhé straně Fleišmanův trestný kop liberecká obrana odvrátila. V poslední minutě běžel Vůch sám na boleslavskou branku, ale vyběhnuvšího Diviše neprostřelil.
Po nerozhodném výsledku se Boleslav musela smířit s faktem, že v ročníku 2015-16 Liberec ani jednou neporazila a přestože většinu jara odehrála na třetím místě, tak v konečném pořadí zůstala čtvrtá.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Polom (85. Takács), Fleišman - Ščuk, Rada - Přikryl (57. Klobása), Čermák, Kalabiška - Magera. Boleslavi scházeli zranění Chramosta (kotník), Baroš (koleno) a za čtyři žluté karty potrestaní Čmovš a Jánoš.

Sestava FC Slovan Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Folprecht, Breite - Bartl (87. Sackey), Shala (59. Obročník), Vůch - Bakoš (63. Pulkrab).

Góly: 19. a 76. Rada - 22. Breite, 74. Pulkrab

ŽK: Magera - Sýkora, Hovorka, Pulkrab

Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Fišer

Diváků: 4151

Fanshop banner