Počtvrté za sebou prohráli
Klub

Počtvrté za sebou prohráli

Redakce

Sedmnáctiletí dorostenci ve čtvrtém utkání po sobě prohráli a propadají se ligovou tabulkou. S Teplicemi z ligového popředí sice vedli, ale když neproměnili žádnou z šancí na zvýšení vedení, přišli o všechny body.

První poločas začali Boleslavští zdařile. Už ve 4. minutě předvedli rychlou akci, při které Šimon našel v dobré pozici Baloga, ale ten velkou šanci neproměnil.
V 9. minutě Fingerhutův průnik do teplického pokutového území zastavili obránci pouze za cenu faulu a nařízený pokutový kop proměnil Body - 1:0.
V 17. minutě získali Boleslavští po Fingerhutově akci rohový kop, jenž však nevedl k ohrožení branky soupeře, který vyrazil do brejkové situace a v jejím finále se vyznamenal brankář Mikulec.
Ve 24. minutě nákop teplického obránce propadl mezi boleslavskými stopery k soupeři a ten nechytatelným zakončením vyrovnal na 1:1.
Ve 28. minutě chybnou rozehrávku Chládka využili Tepličtí ke střelbě, se kterou si brankář Mikulec poradil.

Ve druhém poločase Boleslavští zahodili několik nadějných situací. Ve 44. minutě v rychlém ataku po spolupráci s Fingerhutem se Mansfeldovi nepovedla finální přihrávka. Ve 48. minutě boleslavskou brejkovou akci potáhl Fingerhut, ale do zakončení se dostal Body, jehož střelecký pokus obránci na poslední chvíli zblokovali. V 53. minutě se po Chládkově centru ocitl v šanci Balog, ale šance skončila opět bez gólového efektu. V 56. minutě nepřesná Balogova přihrávka zhatila nadějnou situaci, kdy na branku soupeře postupovali čtyři boleslavští hráči proti třem protivníkům.
V 59. minutě při teplické akci středem hřiště byli boleslavští fotbalisté nedostatečně důrazní a inkasovali rozhodující gól - 1:2.
V 61. minutě po Šimonově přetaženém centru Hobík v obrovské šanci netrefil teplickou branku. Tepličtí reagovali o čtyři minuty později nebezpečným brejkem, který boleslavská defenzíva zastavila v poslední možné chvíli. V 70. minutě Fingerhut připravil šanci pro Vyhnánka, jehož pokus však zlikvidoval teplický gólman.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník k prohře řekl: „Úvodní dvacetiminutovka byla v našem podání velmi dobrá. Dali jsme gól z penalty a měli i další zajímavé možnosti. Pak jsme ovšem trochu vypadli z tempa a soupeř získal kontrolu nad děním na hřišti. Vyústěním byla vyrovnávací branka. V průběhu druhého poločasu jsme měli spoustu možností ke vstřelení branky. Šance měli postupně Mansfeld, Balog, Body, Vyhnánek a tu největší Hobík. Velmi dobrý výkon předvedl Fingerhut, který táhl většinu našich akcí. Nízká efektivita před soupeřovou brankou a málo důrazu v defenzivní činnosti nás stály body."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mikulec - Najman, Drobný, Koubek (41. Komma), Body - Chládek (66. Vyhnánek), Hajdo - Mansfeld (61. Hobík), Šimon, Balog - Fingerhut.

Gól FK MB U17: 9. Body (z pokutového kopu)

Rozhodčí: Nejedlo - Kuka, Pažout

Diváků: 60

Fanshop banner