Boleslavští nedobyli vršovický Ďolíček
Klub

Boleslavští nedobyli vršovický Ďolíček

Redakce

Boleslavští v pověstném vršovickém Ďolíčku neprolomili černou sérii a zůstal pro ně nedobytným. Prohrou pro ně skončila jarní čtrnáctizápasová neporazitelnost a podruhé je z třetí příčky sesadil Liberec, který hostí v závěrečném ligovém kole.

První poločas začaly oba týmy opatrně a s častými nepřesnostmi. Boleslavští zkoušeli soupeřovu obranu překonat střídavě nákopy na Mageru či kombinacemi na jeden dotyk. Nedařil se jim ani jeden styl. Jánoš tísněn protihráčem vysoko přestřelil vršovickou branku. Na druhé straně Mosquerovu přízemní ránu Diviš zkrotil. Ve 29. minutě Mosquera hlavou překonal Diviše, ale rozhodčí gól neuznal pro ofsajdové postavení střelce. Ve 35. minutě Čermákovu střelu z otočky Zlámal kryl.
Ve 37. minutě Bohemians zaútočili po levé straně, odkud do boleslavského vápna přiletěl přízemní centr, z něhož se Lulič bez přípravy trefil k pravé tyči - 1:0.
Zbytek poločasu se sice odehrál na vršovické polovině, ale Boleslavští získali pouze dva rohy a s nepříznivým skóre nepohnuli.

Druhý poločas překvapivě vyzněl pro Bohemians, kteří byli úspěšnější v koncovce. V 56. minutě Jánoš vykopával z brankové lajny Schickovo technické obhození Diviše. O tři minuty později po Čermákově centru sice hlavou skóroval Ščuk, ale rozhodčí gól kvůli ofsajdu neuznali. Omšelé fotbalové rčení (nedáš - dostaneš) platilo v boleslavský neprospěch.
V 61. minutě si centr zprava za boleslavskou obranou zpracoval Acosta a obstřelil bezmocného Diviše - 2:0.
Za nepříznivého vývoje utkání se Boleslavští vrhli do ofenzívy, zatlačili Bohemians před jejich branku, ale gól nedali. Brankář Zlámal předváděl fantastické zákroky a tak na boleslavském kontě přibývaly pouze rohy, kterých ve druhém poločase bez efektu rozehrávali deset. Třikrát se v šanci neprosadil Baroš. Tvrdě, ale opakovaně nepřesně střílel Jánoš.
Boleslav překvapivě ztratila všechny tři body a podruhé i třetí místo v ligové tabulce. Prohrála po čtrnácti neprohraných soutěžních zápasech.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek (68. Klobása), Kúdela, Čmovš, Fleišman - Jánoš, Ščuk - Přikryl, Takács (58. Baroš), Čermák - Magera (46. Kalabiška).

Sestava Bohemians Praha 1905: Zlámal - Hašek (90. Škerle), Krch, Šmíd, Havel - Švec - Acosta, Lulič (69. Gajič), Jirásek (87. Akulinin), Mosquera - Schick.

Góly: 37. Lulič, 61. Acosta

ŽK: Čmovš, Baroš, Jánoš

Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Kříž

Diváků: 4702

Fanshop banner