Ze hřiště posledního Znojma přivezli očekávané tři body
Klub

Ze hřiště posledního Znojma přivezli očekávané tři body

Redakce

Boleslavští zvládli roli favorita a porazili soupeře ze dna tabulky Juniorské ligy. V letošní jarní sezóně ještě neprohráli a spolu s posledním vyhraným zápasem v loňském podzimu natáhli sérii neporazitelnosti na třináct mistráků.

Od počátku prvního poločasu hráli Boleslavští ofenzivně a již v 5. minutě kopali první roh. V 9. minutě Ladrovu hlavičku výtečným zásahem vyrazil znojemský brankář Doleček, ale vzápětí již kapituloval.
V 10. minutě se v boleslavské šanci prosadil Ladra, na jehož usměrnění míče k tyči byl Doleček krátký - 0:1.
Úvodní čtvrthodinka boleslavské aktivity vyvrcholila v 15. minutě střeleckou příležitosti Kateřiňáka, jehož zakončení fantastickým zákrokem vytěsnil Doleček mimo branku. Ve 20. minutě znojemský atak pokazil Yilmaz nepovedeným centrem, o minutu později Serenkov z dálky netrefil boleslavskou branku a ve 24. minutě ji Bogner přehlavičkoval. Ve 30. minutě boleslavský trestný kop srazila znojemská hráčská zeď k Pajerovi, který vystřelil nad branku. Ve 34. minutě Boleslavští nevyužili přečíslení pěti proti třem obráncům a akci zakončil Kozma hlavou nad znojemskou branku.

Druhý poločas začali Boleslavští rohovým kopem bez využití. Ve 49. minutě Fabiánův pas Ladra zkrotil uvnitř soupeřovy šestnáctky a následnou střelu brankář Doleček famózním zákrokem zlikvidoval. V 53. minutě se v další boleslavské šanci ocitl Hůlka, ale branku netrefil. V 56. minutě si boleslavský gólmana Veselovský snadno poradil s nedůraznou Kolaříkovou střelou. V 66. minutě Ladra zdlouhavě zpracovával míč a potom ho poslal mimo odkrytou znojemskou branku.
V 67. minutě Kocourek rychlým náběhem provětral znojemskou obranu a z hranice šestnáctky střelou umístěnou k tyči zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
V 71. minutě Kateřiňákův oblouček Ladra hlavičkoval vedle branky, na druhé straně hřiště Veselovský zvládl Kolaříkovo zakončení znojemského ataku. V 75. minutě Malponovu ránu Doleček od pravé tyče vyrazil.
V 79. minutě se hlavou prosadil Kozma a definitivně tak zpečetil zisk tří bodů pro Boleslav - 0:3.
V závěrečných deseti minutách si Boleslavští zasloužené vedení bez obtíží pohlídali a radovali se tak z prodloužení neporazitelnosti na třináct mistrovských utkání.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Veselovský - Glöckner (84. Lukeš), Hůlka, Pajer, Fabián - Kateřiňák, Malpon - Kocourek (80. Wolf), Albina (80. Lacek), Ladra - Kozma.

Sestava 1. SC Znojmo FK U21: Doleček - Landšperský, Tofl, Vavřík, Bělíček - Kolařík, Nehyba, Serenkov, Stehlík, Yilmaz (84. Franc) - Bonger.

Góly: 10. Ladra, 67. Kocourek, 79. Kozma

Rozhodčí: Peřina - Kotík, Boček

Fanshop banner