Pokazili druhý poločas
Klub

Pokazili druhý poločas

Redakce

Sedmnáctiletým dorostencům se na severu Čech po vydařeném vstupu do utkání nepovedl druhý poločas a podle svého trenéra Páníka zaslouženě odjeli bez bodového zisku, když předvedli nejhorší jarní výkon.

Vstup do prvního poločasu měli boleslavští dorostenci dobrý.
V 7. minutě Šimonovu dlouhou přihrávku zpracoval Hobík, který posunul míč na Jakuba Nováka a ten samostatný nájezd proměnil ve vedoucí gól Boleslavi - 0:1.
V 17. minutě se Boleslavským podařila podobná spolupráce, jako před prvním gólem, ale tentokrát po Hobíkově přihrávce Jakub Novák ve velké šanci neuspěl. O minutu později se Liberečtí dostali uvnitř boleslavského pokutového území do zakončení, ale střelec mířil mimo branku. Za další minutu však již vyrovnali.
V 19. minutě Kommovu chybu ve středu hřiště využili Liberečtí k rychlé akci, v jejímž závěru srovnali skóre na 1:1.
Ve 30. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Drobný do náruče libereckého gólmana. Ve 38. minutě Šimon prostrčil míč mezi libereckými stopery a Jakub Novák střelou rozvlnil pouze boční síť. Ve 40. minutě Boleslavští nevyužili rohového kopu k ohrožení soupeřovy branky, naopak Liberečtí získali míč a vyrazili do nebezpečného brejku, který zlikvidoval až vynikajícím zákrokem brankář Mikulec.

Ve druhém poločase boleslavští fotbalisté hráli hodně nepřesně a soupeř jejich mizerný výkon využil, aby rozhodl utkání ve svůj prospěch. V 51. minutě boleslavský brankář Mikulec zmařil libereckou šanci po zakončení z bezprostřední blízkosti, ale nerozhodný výsledek dlouho nevydržel.
V 53. minutě po Vyhnánkově faulu v blízkosti boleslavského pokutového území Liberečtí trestným kopem, jenž proletěl hráčskou zdí přesně k tyči, vykročili k výhře - 2:1.
V 64. minutě po Hajdově faulu Liberečtí opět z trestného kopu trefili přesně horní roh Mikulcovy branky - 3:1.

V 65. minutě Balogovo nebezpečné zakončení zlikvidoval liberecký brankář. V 76. minutě při vydařené boleslavské akci Mansfeld zatáhl míč a zpětnou přihrávkou hledal Provazníka, kterému k zakončení chyběl krok.
V poslední minutě trestný kop ze strany rozehrál Balog a přesnou hlavou Provazník snížil na 3:2.
Na vyrovnávací gól už boleslavským dorostencům scházel čas.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník byl hodně zklamaný a kritický: „Měli jsme poměrně dobrý vstup do utkání. Kdyby po úvodní brance Jakub Novák proměnil i svůj druhý samostatný nájezd, bylo by to ještě veselejší. Místo toho však přišla chyba ve středu hřiště a inkasovali jsme vyrovnávací branku. Soupeře tato chvíle povzbudila a my jsme naopak začali kupit chyby. Ve druhém poločase byl náš výkon jedním z nejhorších vůbec. Hodně jsme kazili a naše ofenzivní hra postrádala kvalitu, rychlost i přesnost. Soupeř dvakrát potrestal naše fauly v blízkosti pokutového území a dvěma brankami z trestných kopů rozhodl utkání. V posledních patnácti minutách jsme si vytvořili tlak, naše šance však nebyly z kategorie vyložených. Snižující branka přišla až v poslední minutě. Vyrovnat jsme již nestihli, ale za náš výkon jsme si nezasloužili ani bod."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mikulec - Najman (61. Body), Drobný, Koubek, Balog - Komma (51. Vyhnánek), Hajdo (71. Chládek) - Jakub Novák (51. Mansfeld), Šimon, David Novák - Hobík (61. Provazník).

Góly FK MB U17: 7. Jakub Novák, 80. Provazník

Rozhodčí: Sob - Rympler, Bukvička

Fanshop banner