Ve Vršovicích proti remízovému králi
Klub

Ve Vršovicích proti remízovému králi

Redakce

V utkání 29. kola Synot ligy Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav hraném ve středu 11. května 2016 od 18,15 hodin na hřišti v Ďolíčku v pražských Vršovicích, narazí boleslavský nejlepší ligový útok na remízového krále současné ligy.

Boleslavští jsou v aktuálním ligovém ročníku dlouhodobě nejproduktivnějším týmem. V osmadvaceti zápasech nastříleli 61 gólů, což činí průměr 2,17 gólu/zápas. Průměr rovných dvou gólů na zápas mají Plzeň a Sparta, které nastřílely shodně po 56 gólech. Ostatní prvoligové týmy ve střelbě značně zaostávají.
Tým vršovických Bohemians se může považovat za remízového krále. Z osmadvaceti ligových utkání ve dvanácti hrál nerozhodně, což je nejvíce remíz ze všech účastníků Synot ligy.

Na boleslavských jedenašedesáti gólech se podílelo patnáct boleslavských střelců a čtyři hráči z jiných klubů vlastními góly: 14 - Lukáš Magera, 7 - Ondřej Zahustel (v zimě přestoupil do AC Sparta Praha), 6 - Milan Baroš, Aleš Čermák, Jiří Skalák (v zimě přestoupil do Brighton & Hove Albion FC), 5 - Jan Chramosta, 3 - Jakub Rada, Jasmin Ščuk, 1 - Pavel Čmovš, Adam Jánoš, Jan Kalabiška, Stanislav Klobása, Ondřej Kúdela, Tomáš Přikryl, Ladislav Takács, vlastní ostravský Martin Kouřil, zlínský Tomáš Holý, slovácký Vlastimil Daníček a příbramský Tomáš Zápotočný.

V porovnání s Boleslaví je produktivita Bohemians poloviční. Na jejich dvaatřiceti gólech se podílelo dvanáct vršovických střelců a jeden slávistický vlastním gólem: 6 - Patrik Schick, 5 - Alejandro Acosta, 3 - David Bartek, Michal Hubínek, Josef Jindřišek, Michal Šmíd, 2 - Tomáš Čížek, Daniel Krch, 1 - Milan Havel, Milan Jirásek, Jhon Mosquera, Zdeněk Zlámal, vlastní slávistický Simon Deli.

Fanshop banner