Na Slovácku inkasovali druhou nejvyšší porážku
Klub

Na Slovácku inkasovali druhou nejvyšší porážku

Redakce

Ve Starém Městě na Širůchu boleslavští starší dorostenci prohráli s předním týmem dorostenecké ligy druhým nejvyšším rozdílem v aktuálním ročníku. I když v poli byli vyrovnaným protivníkem, tak v efektivitě ofenzívní činnosti je hráči Slovácka předčili.

Po úvodním hvizdu se hra přelévala od jedné branky k druhé. První zahrozilo Slovácko, když Crouz Chidrick v 7. minutě střílel těsně nad boleslavskou branku. V 15. minutě po Procházkově přetaženém centru Novotný vrátil míč před slováckou branku, ale nenašel žádného ze spoluhráčů. Ve 20. minutě se Boleslavští ubránili prvnímu slováckému rohovému kopu a v protiútoku z levé strany Rudzan vnikl do soupeřovy šestnáctky a jeho střelu z úhlu gólman Bartoš kryl.
Ve 27. minutě po rozehrání druhého slováckého rohu Crouz Chidrick přihrál nehlídanému Marešovi, který křížnou střelou z levé strany nastřelil vzdálenější tyč, od které se míč odrazil do boleslavské branky - 1:0.
V 38. minutě Procházkova přihrávka do slovácké šestnáctky dobře postavenému Dohnalíkovi odskočila a z rodící se šance nic nebylo. Ve 40. minutě zleva vnikl do slovácké šestnáctky Rudzan, který pálil nepřesně.

Vstup do druhého poločasu se boleslavským dorostencům vůbec nepovedl, neboť brzo inkasovali druhý gól.
Ve 48. minutě po boleslavské ztrátě míč na polovině hřiště Slovácko v bleskovém protiútoku přeneslo hru do boleslavské šestnáctky, kde se po zpětné přihrávce od koncové lajny prosadil Crouz Chidrick, který prostřelil gólmana Truksu - 2:0.
Po druhé obdržené brance Boleslavští převzali iniciativu a tlačili se ke slovácké brance, ale v zakončení postrádali přesnost. V 51. minutě slováčtí obránci zblokovali střelu Komárka, jenž vystřelil z dvaceti metrů. V 55. minutě gólman Bartoš v tísni odkopl míč jen před šestnáctku, a když se ho Krčmář snažil umístit do branky, tak ji přestřelil. V 58. minutě slováčtí obránci zblokovali Rudzanovu střelu. V 62. minutě Novotný zprava obešel protihráče, ale přihrávku před branku dobíhajícímu Procházkovi slovácký bek ukopl do zámezí. V 69. minutě boleslavský přímý kop z kopačky Machů se od hráčské zdi odrazil nad brankovou konstrukci.
V 80. minutě Boleslavští opět při přechodu do útoku chybovali a Slovácko se dvěma přihrávkami ocitlo před vybíhajícím brankářem Truksou, kterého Pospíšil prostřelil a pojistil tak slováckou výhru - 3:0.
V závěru Boleslavští ještě zaútočili Zabilanským po pravé straně, ale na nelichotivém skóre již nic nezměnili.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Krčmář, Kopa, Klíma, Rudzan - Komárek (83. Kühnel), Košek - Novotný (81. Zabilanský), Machů, Procházka (81. Fingerhut) - Dohnalík (60. Koubský).

Sestava 1. FC Slovácko U19: Bartoš - Flasar, Škubník, Tkáč, Mareš - Řihák (83. Vrba), Křivánek - Pospíšil (83. Rezek), Kubala, Crouz Chidrick - Vaďura (60. Hrabovský).

Góly: 26. Mareš, 48. Crouz, 80. Pospíšil

ŽK: Tkáč - Komárek

Rozhodčí: Dlouhý - Koláček, Zicháček

Fanshop banner