Budeme se snažit uhájit třetí místo i vyhrát pohár, řekl trenér Jarolím
Klub

Budeme se snažit uhájit třetí místo i vyhrát pohár, řekl trenér Jarolím

Redakce

Boleslav prodloužila svoji šňůru jarní neporazitelnosti na čtrnáct soutěžních utkání výhrou nad Plzní, které tím zarazila rekordní sérii po šestnácti vyhraných ligových zápasech. Novinářské otázky, zda Boleslav udrží neporazitelnost v závěrečných dvou ligových duelech i pohárovém finále, se trenér Karel Jarolím zděsil.

„Vůbec o tom nemluvte, nechci o tom slyšet, nechci nad tím přemýšlet, nechci na to odpovídat," prohlásil napůl v žertu s neskrývanou pověrčivostí Karel Jarolím. Načež dodal, že by samozřejmě byl spokojený, kdyby se Boleslavi podařilo jarní sezónu dotáhnout v co nejúspěšnější podobě. „Po druhém místě jsme přestali pokukovat ztrátou v Jihlavě, nyní se soustředíme na uhájení třetí příčky, když největší konkurent Liberec v posledním kole přijede k nám. Doufám, že se podaří udržet třetí místo a že získáme i pohár."
K vyhranému utkání na čerstvým českým mistrem z Plzně boleslavský kouč Karel Jarolím řekl: „První půle nebyla z naší strany taková, jak jsme si představovali, ztráceli jsme hodně balonů a tím pádem si nevytvářeli slibné situace před soupeřovou brankou, a když už jsme se k ní dostali po vydařených akcích ze stran, nevyřešili jsme je dobře. Druhý poločas byl přeci jenom lepší, získali jsme půdu pod nohama, líp jsme kombinovali, a když jsme přečkali Petrželovo nastřelení našeho břevna a vzápětí se dostali do vedení, tak při vyloučení soupeřova hráče jsme měli zápas pod kontrolou. Jsem všichni spokojení, že jsme získali tři body a vrátili se na třetí příčku, kterou se budeme snažit ve zbylých dvou zápasech udržet."

Plzeňský trenér Karel Krejčí zdůraznil, že měl značné problémy se sestavou. Nemohl počítat s vykartovanými defenzivními hráči Limberským, Hejdou, zraněnými Hořavou, Vaňkem, Holendou a ani s Ďurišem, který byl sice nominovaný do základní sestavy, ale proti Boleslavi neodehrál ani minutu, když si v předzápasovém rozcvičení obnovil poranění kotníku. „Atmosféře zápasu také neprospěl termín od půl druhé odpoledne," neodpustil si Karel Krejčí kritiku televizí stanovenou dobu výkonu na 13,30. „My jsme sportovní cíl splnili už v minulém kole a na hřišti bylo vidět, že Boleslav měla větší hlad po vítězství. Jinak bylo utkání vyrovnané. Bohužel jsme nedohráli některé nadějné brejkové situace. Bylo to utkání o prvním gólu. Když Petržela nastřelil břevno a za pár minut udělal penaltu a před tím nás postihlo vyloučení, tak si Boleslav vedení už pohlídala."

Fanshop banner