Boleslav přemohla čerstvého mistra
Klub

Boleslav přemohla čerstvého mistra

Redakce

Boleslavští po pěti letech porazili na domácím hřišti Plzeň, která dohrávala oslabená o vyloučeného obránce Matějů. Dva góly dali až v závěrečné půlhodince Magera a Baroš. Fandové nejlepšími hráči utkání zvolil boleslavského útočníka Lukáše Mageru a plzeňského stopera Romana Hubníka.

První poločas hraný v poklidném tempu, kdy převažovala u obou týmů obezřetnost nedopustit se chyby, skončil bez gólů. Útočilo se sice z jedné strany na druhou, ovšem vyložených šancí bylo minimálně. Ve 3. minutě po Kolářově nepřesnosti mohla Boleslav nebezpečně zaútočit, Kyselův centr však skončil v rukavicích plzeňského brankáře, a za čtyři minuty se Ščukovi nepodařilo dotáhnout nadějně se rozběhnutý individuální průnik. Ve 29. minutě Rada trestným kopem přestřelil plzeňskou branku. Ve 34. minutě Ščukova rána z pětadvaceti metrů mířila do středu branky, kde byl připravený brankář Bolek. Ve 42. minutě největší plzeňskou šanci zazdil Petržela, když bez přípravy z deseti metrů minul Divišovu branku.
Dvě minuty před přestávkou Magera zbytečně ukvapeným rozehráním trestňáku od postranní lajny ve snaze nastřelit z metru plzeňského Petrželu trefil ležícího spoluhráče Radu do hlavy tak nešťastně, že Boleslavští poločas dohráli v oslabení a o přestávce otřesený Rada odstoupil ze hry.

Druhý poločas byla Boleslav aktivnější. Kalabiškova přihrávka zleva neprošla před branku, Čermákovu bombu zkrotil Bolek nadvakrát. V 58. minutě zkušený plzeňský stoper Hubník ztratil školácky míč, ale Boleslavští kiks nepotrestali, neboť Magera před Bolkem nezkrotil balon. V 64. minutě Kopic přestřelil Divišovu branku. V 65. minutě Petržela prokličkoval z pravé strany do boleslavské šestnáctky a z úhlu nastřelil břevno, od kterého se míč naštěstí odrazil před brankovou čáru.
V 67. minutě se Boleslavští ubránili soupeřově standardní situaci a vyrazili do brejku, v němž rozběhnutého Přikryla srazil Matějů, což rozhodčí Příhoda ocenil červenou kartou a plzeňský obránce předčasně dohrál. O minutu později Čermáka uvnitř plzeňské šestnáctky podrazil Petržela a sudí Příhoda bez váhání nařídil penaltu.
V 68. minutě Magera jistou ranou k pravé tyči proměnil pokutový kop v boleslavské vedení - 1:0.
Od té chvíle Boleslavští kontrolovali hru, kterou dlouhé minuty drželi na soupeřově polovině hřiště. Plzeňští se pokoušeli o brejky, ale přes pozorné boleslavské obránce se neprosadili.
V 83. minutě Kyselovo autové vhazování Takács hrudí sklepnul k Čermákovi, jehož střelu před brankou Baroš, který byl v tu chvíli na hřišti necelých pět minut, kolenem usměrnil mimo brankářův dosah - 2:0.
V závěru utkání se Baroš ještě pokusil o střelu, ale branku netrefil, podobně chybně mířil i Fleišman. Po Kolářově chybě pálil z dvaceti metrů Přikryl a brankář Bolek se štěstím vytlačil míč na roh, o chvilku později po Kyselově centru další Přikrylův střelecký pokus Bolek vytlačil s obtížemi nad břevno.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada (46. Takács) - Jánoš, Čermák, Kalabiška (59. Přikryl) - Magera (79. Baroš).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Bolek - Rajtoral, Baránek, Hubník, Matějů - Petržela (72. Řezník), Hrošovský - Kopic, Kolář, Kovařík - Krmenčík (83. Fošt).

Góly: 68. Magera (z pokutového kopu), 83. Baroš

ŽK: Kysela - Baránek

ČK: Matějů (67.min.)

Rozhodčí: Příhoda - Pochylý, Arnošt

Diváků: 3750

Fanshop banner