Soupeře skolil Kateřiňák hattrickem
Klub

Soupeře skolil Kateřiňák hattrickem

Redakce

Boleslavští získali tři body ve dvanáctém pokračování série neporazitelnosti a výrazným způsobem k tomu přispěl Kateřiňák třemi góly, které ho katapultovaly do čela všech kanonýrů Juniorské ligy.

Do prvního poločasu boleslavští junioři vletěli raketově a než uplynula úvodní desetiminutovka, vedli o dva góly.
Ve 4. minutě zdánlivě neškodný boleslavský útok završil Kateřiňák povedenou střelou ze dvaceti metrů, kterou dokonale zaskočil zkušeného brankáře Švengera - 1:0.
V 8. minutě průnik Kocourka zastavili Příbramští až faulem uvnitř vápna a sudím Černým nařízený pokutový kop Kateřiňák s očekávanou jistotou proměnil - 2:0.

Ještě v 15. minutě Kateřiňákův trestný kop vypadal nebezpečně, ale míč se od hráčské zdi odrazil mimo branku a ani z následného rohu se Boleslavští neprosadili. Zbývající půlhodinu prvního poločasu pokračovali aktéři k poklidném tempu, neboť Příbramští byli rychle inkasovanými góly znatelně zaskočení a Boleslavští za dvougólového vedení působili spokojeným dojmem. Ve 34. minutě Veselovský bez obtíží zlikvidoval příbramský trestňák. Ve 38. minutě příbramský Hlinka předčasně opustil hřiště, když jej po druhé žluté kartě (vždy za nedovolené zákroky zezadu na unikajícího protihráče) sudí Černý vyloučil.

Druhý poločas měl být proti oslabeného protivníkovi pro Boleslav snadným, ale nebyl. V 50. minutě Ladrovu ránu ze dvaceti metrů Švenger vyrazil a v 57. minutě po Malponově průniku a zpětné přihrávce od koncové lajny nepustili příbramští obránci Kozmu do šance. Přestože většinu času Boleslavští neúprosně tlačili soupeře k jeho brance, tak jediným povedeným atakem Příbramští snížili.
V 62. minutě nedůslednost boleslavské defenzívy potrestal Květ ráznou střelou z necelých deseti metrů - 2:1.
Téměř půl hodiny oslabení Příbramští živili naději na vyrovnání obětavým bráněním a pokusy o brejkové situace. Boleslavský uklidňující třetí gól dlouho visel jen ve vzduchu. V 69. minutě Fabiánův centr z levé strany využil Kozma k parádnímu voleji, kterým zamířil přesně do gólmana. O dvě minuty později po perfektní Fabiánově kolmici se ocitl Lacek sám před Kočím, který vystřídal Švengera, ale příbramského brankáře nastřelil a dorážku poslal nad břevno. V 73. minutě Glöcknerův centr z pravé strany Kozma hlavičkoval do připraveného brankáře. V 76. minutě Fabián pálil z dálky nad branku a o tři minuty později i Pajerův střelecký pokus z třiceti metrů byl neúspěšný, neboť Kočí ho u pravé tyče zkrotil.
V 87. minutě se Kateřiňák povedenou ranou z pětadvaceti metrů trefil k pravé tyči a završil tak svůj hattrick v tomto zápase - 3:1.
Poslední šancí zápasu byl Lackův přízemní centr z levé strany, který z brankové čáry příbramský bek ukopl těsně před dorážejícím Wolfem.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Veselovský - Glöckner, Hůlka, Pajer, Fabián - Kateřiňák, Albina - Kocourek (70. Lacek), Malpon, Ladra (83. Wolf) - Kozma.

Sestava 1. FK Příbram U21: Švenger (61. Kočí) - Červeňák (46. Květ), Růžek, Dosoudil (61. Břížďala), Junek (46. Bouček) - Karaklajič, Ježdík, Šrain (61. Holý), Hlinka - Hájek, Kurtiashvili.

Góly: 4., 8. a 87. Kateřiňák (druhý z pokutového kopu) - 62. Květ

ŽK: Malpon - Hlinka

ČK: Hlinka (po druhé ŽK ve 38. minutě)

Rozhodčí: Černý - Kubr, Fišer.

Diváků: 85

Fanshop banner