Chystáme oslavy stoletého výročí boleslavského klubu Aston Villa
Klub

Chystáme oslavy stoletého výročí boleslavského klubu Aston Villa

Redakce

Na tradičním 41. srazu Astoňáků, jichž se v restauraci na mladoboleslavském městském stadionu sešlo téměř padesát, se tentokrát hodně mluvilo o 100. výročí založení fotbalového klubu Aston Villa Mladá Boleslav.

Sté výročí založení klubu Aston Villa Mladá Boleslav připadne na rok 2019, neboť přesným datem jeho vzniku je 18. duben 1919. Protože dnešní FK Mladá Boleslav je jeho přímým pokračovatelem, tak se přirozeně k této tradici hrdě hlásí a vnímá jako svoji povinnost vytvářet podmínky pro setkávání pamětníků všech fotbalových generací v Mladé Boleslavi. A samozřejmě také připravit a zorganizovat zmíněné oslavy stoletého výročí.
„Vyzýváme všechny pamětníky, příznivce, bývalé hráče a funkcionáře ke spolupráci při shromažďování archivních materiálů a vzpomínkových fotografií, případně i dobových tiskovin," řekl Jiří Koros, manažer komunikace FK Mladá Boleslav. Zdůraznil, že při shromažďování fotbalových archiválií přivítá každý zajímavý příspěvek a s jejich vlastníky se určitě domluví na formě darování, zapůjčení a pořízení šetrných kopií.

Kontaktní osobou je Jiří Koros pro předem domluvenou osobní návštěvu na sekretariátu FK Mladá Boleslav, na telefonním čísle 603557797, případně na mailové adrese jiri.koros@fkmb.cz .

Astoňáci se letos sešli v předposledním dubnovém pátku a samozřejmě se při jejich debatách mísily vzpomínky na dávné časy s hodnocením současného fotbalu. V úvodu všechny oficiálně přivítal jménem klubu Jiří Holakovský. Přítomen byl také prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek, který odpovídal na zvídavé dotazy k dění v klubovém zákulisí i k zajímavostem ze současného tuzemského fotbalu. Na jedenačtyřicátý sraz přišel i nejstarší někdejší aktivní fotbalista Aston Villa Mladá Boleslav Miloslav Kubelka, který v letošním roce oslaví třiadevadesáté narozeniny.

Fanshop banner