Body přivezené z Hradce poslali do Brna
Klub

Body přivezené z Hradce poslali do Brna

Redakce

Boleslavští starší dorostenci popáté za sebou doma nevyhráli, tentokrát po dvou školáckých chybách v defenzívě přenechali všechny tři body brněnskému rivalovi, který si tak upevnil postavení mezi nejlepší trojicí ligového pořadí.

První poločas začali aktivněji Brněnští. Již ve 3. minutě po spolupráci Ulbricha s Janoškem získali první roh. Boleslavští po úvodním rozkoukávání měli v 7. minutě první šanci, když Novotného centr z pravé strany brněnský brankář Floder se štěstím zlikvidoval před Procházkou. O tři minuty později přihrál Machů do střelecké pozice Koubskému, jenž brněnskou branku přestřelil. V 17. minutě Krčmář vybojoval první boleslavský roh, který rozehrál Machů a hlavičkující Dohnalík trefil gólmana.
Ve 23. minutě se Brněnští prokombinovali před boleslavskou branku, kde se míč šťastně vykutálel k trestuhodně nestřeženému Tulaydanovi a ten snadno ze dvou metrů skóroval - 0:1.
Ve 30. minutě Klímovu bombu z úhlu Floder vyrazil na roh a po jeho rozehrání Novotný pálil k pravé tyči, kde byl brněnský brankář opět včas. Zanedlouho se Boleslavi povedl další nadějný útok, Krčmář si vyměnil míč s Novotným a zacentroval před branku, kde ho Machů v místě penaltové značky vůbec netrefil.
Ve 38. minutě Machů parádně poslal do brejku Novotného a ten z plného běhu prostřelil vyběhnuvšího brankáře Flodera - 1:1.
V závěrečné minutě poločasu Boleslavští neproměnili výhodu rohového kopu a tak zůstalo při remíze.

Druhý poločas podobně jako první začali živěji Brněnští a když Boleslavští hru vyrovnali, dostal se v 52. minutě ke střelbě Koubský, který však soupeřovu branku minul vedle pravé tyče.
V 56. minutě při křížném centru od levé postranní lajny boleslavský brankář Truksa zaváhal s vyběhnutím a Kroutil jej lehkým obloučkem přehlavičkoval - 1:2.
Boleslavští mohli v 60. minutě podruhé vyrovnat skóre, když se Kopa prokličkoval přes tři protihráče, ale on sám ani spoluhráč Dohnalík se v koncovce neprosadili. V 63. minutě Růskovo zakončení minulo boleslavskou branku. V 70. minutě Novotného rána z pravé strany skončila vedle brněnské branky. V 75. minutě se brněnský Ulbrich prokličkoval do střelecké pozice, ale jeho ránu k levé tyči Truksa chytil. V 78. minutě nadějný boleslavský atak zakončil Machů z dvaceti metrů nepřesně. V 84. minutě po centru z pravé strany Komárek hlavou rozvlnil síť za levou brněnskou tyčí. Kolem 80. minuty kopal Machů dva trestňáky od postranní čáry, ale ani jednou nenašel v soupeřově šestnáctce spoluhráče. V 90. minutě poslední boleslavskou nadějí na remízu byl rohový kop i za účasti brankáře Truksy, ale na těsné prohře nic nezměnil.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava litoval ztracených bodů v souboji s velmi dobrým protivníkem: „Chtěli jsme doma konečně uspět, i když jsme si byli vědomi kvality soupeře. Hrálo se oboustranně dobré utkání. Kdy se nám podařilo do poločasu reagovat na první branku Brna a do šaten se šlo za stavu 1:1. V druhém poločase jsme udělali za sebou dvě velké individuální chyby, které soupeř potrestal. I když jsme se hodně snažili, nedokázali jsme utkání alespoň zremizovat. Brno se prezentovalo velmi kvalitní defenzívní hrou, a přesto jsme si vytvořili šance, které jsme bohužel neproměnili. Mrzí mě to, protože jsme odehráli jedno z lepších utkání na jaře. Hráče chválím za snahu, bohužel opět jsme nebyli doma odměněni body."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Krčmář (88. Rudzan), Malý, Klíma, Kopa - Koubský, Komárek - Novotný, Machů, Procházka (63. Zabilanský) - Dohnalík (77. Košek).

Sestava FC Zbrojovka Brno U19: Floder - Obůrka, Šustr, Gáč, Hykš (89. Bartoš) - Janošek (72. Rapouch), Krejčí (90. Vaverka) - Kroutil (79. Zikl), Ulbricht, Tulaydan (63. Vedral) - Růsek.

Góly: 38. Novotný - 23. Tulaydan, 56. Kroutil

Rozhodčí: Mrázek - Garaja, Kovář

Diváků: 55

Fanshop banner