Jeden gól byl málo
Klub

Jeden gól byl málo

Redakce

Boleslavský trenér Karel Jarolím byl nespokojený se zahazováním gólových šancí, kterých především ve druhém poločase bylo hodně na výraznější vedení, než o jeden gól, který nakonec stačil jen na remízu.

„První půle z naší strany dobrá nebyla. Měli jsme problémy s agresivitou Jihlavy, přesto jsme se do vedení dostali a přečkali ojedinělou gólovou situaci soupeře. Druhá půle z naší strany byla podstatně lepší. Potřebovali jsme však vstřelit druhou branku, která by o výsledku rozhodla. Bohužel jsme šance nevyužili. Jihlava druhý poločas vyloženou šanci neměla," řekl Karel Jarolím k průběhu utkání. K vyrovnávací brance dodal: „Dostali jsme ji střelou ze střední vzdálenosti, před kterou jsme nedohráli několik osobních soubojů, v nichž jsme si měli počínat agresivněji, což byla chyba."
Podle boleslavského trenéra Karla Jarolíma pro ztrátu dvou bodů za remízu bylo fatální, že hráči nedali více než jeden gól. „Měli jsme o výsledku rozhodnout podstatně dříve, než jsme dostali vyrovnávací gól." Na neodpískanou penaltu za podražení Kalabišky si před novináři nahlas nestěžoval: „Je těžké se objektivně vyjadřovat k penaltového zákroku na Kalabišku, dokud se nepodívám na video záznam."

Jihlavský kouč Michal Hipp sršel spokojeností: „ Před utkáním jsem zdůrazňoval hráčům, aby nebyli zbytečně nervózní. Boleslav prokázala, že ne náhodnou patří k nejlepším ligovým mužstvům ligy, přesto jsme vstup do zápasu i první poločas zvládli zásluhou aktivní hry a napadáním soupeřovy rozehrávky. Domnívám se, že v prvním poločase jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. V závěru poločasu přišel gól hostí jako blesk z čistého nebe. Hráčům jsem o přestávce řekl, že je v jejich silách vrátit se do zápasu. Když Boleslav převzala iniciativu, podržel nás brankář Hanuš, ale za vynaloženou dřinu jsme zaslouženě vstřelili gól a těžký zápas dotáhli alespoň do remízy. Chtěli jsme vyhrát, ale musím uznat kvality soupeře a bod beru."

Fanshop banner