Boleslav ztratila dva body v Jihlavě
Klub

Boleslav ztratila dva body v Jihlavě

Redakce

Po vyhraném poločase promarnili Boleslavští spoustu gólových příležitostí k navýšení vedení a pojištění tří bodů a soupeř je potrestal ojediněle povedenou střelou čtvrt hodiny před koncem. Podle hlasování fanoušků nejlepšími hráči utkání byli jihlavský brankář Jan Hanuš a boleslavský střelec gólu Jasmin Ščuk.

Oba týmy se musely obejít bez hráčů potrestaných za čtyři žlutá napomenutí, Jihlava měla v trestu Kukola, Boleslav měla potrestaného Fleišmana a navíc ji scházel zraněný Baroš.

První poločas začali hráči obou týmů hodně opatrně a pět minut byli oba brankáři mimo hru. V rozhárané půlhodince si Jihlavští vynutili dva rohy, Boleslavští jeden roh a několik trestných kopů. Po druhém jihlavském rohu ve 26. minutě Krejčí hlavičkoval do země a od ní odražený míč přeletěl Divišovu branku.
Třetí čtvrthodinka byla o poznání živější a dramatičtější, než předchozí minuty. Ve 35. minutě druhý boleslavský roh rozehrál Rada a důraznou Čmovšovu hlavičku do středu branky se štěstím Hanuš kryl. O minutu později Vaculík rozehrál třetí jihlavský roh tak nepovedeně, že Boleslavští vyrazili do nadějného útoku, ale přečíslení čtyř proti dvěma bránícím protihráčům nevyužili. Ve 39. minutě Radův trestňák od postranní čáry Jihlavští odvrátili a ve finále brejkové situace po Neradově centru Voltr z deseti metrů překopl Divišovu branku. Ve 41. minutě po Ščukově přihrávce Jánoš z dálky těsně přestřelil jihlavskou branku.
Ve 43. minutě si Ščuk na hranici jihlavské šestnáctky narazil míč s Čermákem a přestože byl tísněn dvěma protihráči, přízemní ranou prostřelil brankáře Hanuše - 0:1.
V posledních sekundách boleslavský nadějný útok završil Magera střelou z dvaceti metrů, kterou Hanuš u pravé tyče chytil.

Druhý poločas začal dvěma nedotaženými jihlavskými ataky a potom Boleslavští dlouhé minuty drželi hru na soupeřově polovině hřiště a zahazovali jednu gólovou šanci za druhou. V 53. minutě Přikryl jen o pár centimetrů minul levý horní růžek jihlavské branky. V 57. minutě po Jánošově centru Kalabiškovo zakončení gólman Hanuš vyrazil na roh, po kterém následovaly další dva rohy, všechny bohužel bez využití.
V 61. minutě po spolupráci s Radou tvrdě vystřelil Magera a brankář Hanuš vyrazil míč na šestý roh. V 66. minutě Ščukovu slabou střelu Hanuš snadno chytil. O minutu později po Přikrylově přihrávce si Čermák uvnitř soupeřova vápna zpracoval míč a potom těsně přestřelil branku. Po sedmém rohu Přikrylovo šikovné zakončení u pravé tyče Hanuš lapil. V 70. minutě Radův trestňák z velké dálky jihlavský gólman kryl. V 71. minutě Čermák uvolnil Kalabišku, kterého uvnitř jihlavské šestnáctky obránce beztrestně podrazil. V 72. minutě Kučerova bomba těsně minula boleslavskou branku. V 74. minutě Magera zcela sám před brankářem zbrklým zakončením netrefil branku. A tak přišel trest.
V 77. minutě Jihlavští zaútočili po levé straně a kombinační akci zakončil přesnou přízemní střelou k pravé tyči Hronek - 1:1.
A za minutu mohlo být s Boleslaví ještě hůře. Naštěstí Bazalova dělovka minula levý horní růžek Divišovy branky. V závěrečné čtvrthodince se Boleslavští marně tlačili k jihlavské brance, vyloženou gólovou šanci už neměli. Blízko vítězné trefy byl v nastavené dvouminutovce Magera, jehož dělovku Hanuš od pravé tyče s obtížemi vyrazil. Boleslav tak lehkovážně ztratila dva body v utkání, v němž měla vyhrát.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Pauschek - Ščuk, Rada - Čermák (82. Takács), Magera, Kalabiška - Chramosta (13. Přikryl, 88. Klobása).

Sestava FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Mišun, Urdinov - Kučera, Šulek (89. Batioja) - Nerad (61. Bazal), Hronek, Vaculík - Voltr (71. Dvořák).

Góly: 77. Hronek - 43. Ščuk

ŽK: Kučera, Dvořák - Čmovš

Rozhodčí: Ardeleanu - Urban, Vlasjuk

Diváků: 2459

Fanshop banner