Boleslav čeká tuhý boj o třetí místo
Klub

Boleslav čeká tuhý boj o třetí místo

Redakce

Boleslavští fotbalisté se intenzivně připravují na vyvrcholení ligového programu s vědomím, že ve dvou domácích a dvou venkovních zápasech je čeká velmi náročný boj o uhájení vytouženého třetího místa.

V české Synot lize ročníku 2015-16 zbývá odehrát kompletní čtyři kola. Na obou pólech ligové tabulky se zdá být rozhodnuto o plzeňském titulu a ostravském sestupu. Otevřená zůstávají umístění na druhé, třetí a čtvrté příčce, nejistý je i druhý sestupující.
Boleslavských fotbalistů se přímo týká boj o třetí místo v Synot lize zajišťující postup do třetího předkola Evropské ligy (tým ze čtvrté příčky postoupí do druhého předkola Evropské ligy), i když sparťanskými porážkami na Slovácku a doma s Plzní se můžou zapojit i do dobývání druhé ligové příčky, z níž se postupuje do předkola Ligy mistrů.
Čtyři kola před koncem ligy má druhá Sparta na první Plzeň propastnou ztrátu osmi bodů a před třetí Boleslaví náskok pouze pěti bodů. Za třetí Boleslaví má čtvrtý Liberec těsný odstup jednoho bodu. Pátá Slavia zaostává za Boleslaví o deset a za Libercem o devět bodů.
Boleslav hraje postupně na hřišti zachraňující se Jihlavy, doma proti mistrovské Plzni, v pražských Vršovicích proti důrazným Bohemians a doma s největším konkurentem o třetí místo v lize Libercem.

Program zápasů Sparty, Boleslavi, Liberce a Slavie v závěrečných čtyřech ligových kolech

27. kolo:
FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav
FC Slovan Liberec - FC Zbrojovka Brno
FK Teplice - AC Sparta Praha
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha

28. kolo:
FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň
AC Sparta Praha - FC Slovan Liberec
SK Slavia Praha - 1. FC Slovácko

29. kolo:
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha
1. FK Příbram - SK Slavia Praha

30. kolo:
FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec
AC Sparta Praha - FC Vysočina Jihlava
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň

Fanshop banner