Poprvé na jaře nedali gól, přesto remizovali v Hradci
Klub

Poprvé na jaře nedali gól, přesto remizovali v Hradci

Redakce

Na hřišti druhého nejlepšího družstva ligového pořadí boleslavští dorostenci získali bod, kterým potvrdili své postavení na šesté příčce ve čtrnáctičlenné tabulce. Bonus bod za pozápasový penaltový rozstřel si připsal hradecký soupeř.

Na začátku prvního poločasu už ve 2. minutě po špatném odkopu z boleslavské obrany se Hradečtí dostali do nebezpečného zakončení, které zneškodnil brankář Barták. Boleslavský tým ve 3. minutě reagoval akcí, v jejímž závěru Strouhal sice pronikl do hradeckého pokutového území, ovšem jeho zakončení postrádalo důraz. V 6. minutě po rozehraném boleslavském rohu Horák zakončil mimo hradeckou branku. V 7. minutě velkou hradeckou gólovou šanci zlikvidoval výborným zákrokem brankář Barták. Na druhé straně hřiště se v 10. minutě po hezké svižné akci dostal do dobré pozice Bičiště, jehož zakončení hradecký brankář vyrazil, ovšem Boleslavští zůstali u míče a v pokračující akci Mrnka střelou ze střední vzdálenosti pořádně protáhl hradeckého gólmana Hůlku, který velmi pěkným zákrokem udržel čisté konto. V 11. minutě boleslavský rohový kop usměrnil hlavičkující Horák mimo branku. Ve 14. minutě Strouhal střílel ze střední vzdálenosti nepřesně. Až v závěru poločasu dvakrát střílel boleslavský útočník Provazník, ale ve 30. i ve 36. minutě hradeckou branku netrefil. Ve 38. minutě také hradecký střelec mířil mimo soupeřovu branku.

Druhý poločas začal střeleckými příležitostmi boleslavských dorostenců. Ve 42. minutě se neprosadil Kučera a ve 48. minutě z pozice uvnitř pokutového území zakončoval Majer také bez gólového efektu. V 52. minutě zahrozili Hradečtí, ale závěr svižné akce pokazili nepřesnou přihrávkou v boleslavském pokutovém území. V 68. minutě po boleslavském rohovém kopu Horákovu nedůraznou hlavičku brankář Hůlka bez větších problémů chytil. V 69. minutě Vajglovo nebezpečné zakončení zblokovali hradečtí obránci. V 75. minutě po boleslavském trestném kopu ze strany hřiště při Kuchařově zakončení hlavou byl hradecký brankář Hůlka opět na místě.
Po nerozhodném utkání následoval rozstřel ze značky pokutového kopu FC Hradec Králové U16 - FK Mladá Boleslav U16 5:3. Z boleslavských střelců uspěli Kalabis, Mrnka a Dolejší, ve druhé sérii neuspěl Provazník.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl s výkonem proti favorizovanému soupeři spokojený: „Domácí tým měl dobrý vstup do utkání a v prvních deseti minutách si vytvořil dvě brankové příležitosti, při kterých nás podržel brankář Barták. Následně jsme hru vyrovnali a odpověděli podobným způsobem, když se do šance dostal Bičiště a po něm nebezpečně pálil Mrnka. Druhý poločas se hrálo vyrovnané utkání spíše ve středu hrací plochy a bez větších šancí. Náš tým předvedl v Hradci velmi slibný výkon a favoritovi utkání se vyrovnal. Remíza odpovídala průběhu hry a v penaltovém rozstřelu jsme měli podruhé v krátké době smůlu a jednu neproměnili. Pochvalu si zaslouží celý tým za bojovný, disciplinovaný a takticky velmi dobře sehraný zápas."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták - Zmij, Horák, Vajgl, Mrnka - Kalabis, Strouhal (60. Kuchař) - Milner (70. Para), Majer (78. Dolejší), Bičiště (41. Kučera) - Provazník.

Rozhodčí: Vojtěch

Diváků:80

Fanshop banner