Machů trefil v Hradci tři body
Klub

Machů trefil v Hradci tři body

Redakce

Po dvou domácích ztrátách s Karvinou a Teplicemi přivezli devatenáctiletí dorostenci tři body ze hřiště čtvrtého týmu ligového pořadí a výhrou nad Hradcem Králové se na tohoto soupeře dotáhli na rozdíl pouhého jednoho bodu. Hrálo se ve vysokém tempu s mnoha důrazně dohrávanými souboji.

V prvním poločase Boleslavští hned v úvodu rozhodli o osudu celého utkání. Již v 8. minutě po pasu od Malého utekl Novotný po pravé straně, vnikl do hradecké šestnáctky, kde přihrál Vejrovi, který ve velmi dobré pozici nedokázal umístit míč do odkryté branky soupeře a nastřelil jen jednoho z obránců.
V 10. minutě po akci z levé strany Procházka s Vejrem přešli narážečkami přes bránící protihráče a po Procházkově přihrání Machů zpoza šestnáctky dobře mířenou ranou k bližší tyči překonal hradeckého gólmana Dundu - 0:1.
Ve 23. minutě Machů zprava nacentroval do hradecké šestnáctky, odkud stoper hlavou míč odehrál jen k boleslavskému Kopovi, který ho vrátil před branku, ale hlavičkující Vejr ji minul. V neumdlévajícím vysokém tempu Hradečtí neustále nakopávali míče do boleslavské šestnáctky, kde se je snažili důrazně dohrávat, ale boleslavským bekům se je dařilo odvracet a vzápětí vyrážet k občasným protiútokům. Ve 33. minutě vyjel Procházka a přes Koška se míč dostal k Machů, jehož pokus o zopakování gólové střely tentokrát mířil vysoko nad konstrukci hradecké branky. Ve 35. minutě vnikl do hradecké šestnáctky Vejr a i když v rozhodujícím okamžiku podklouzl, stačil míč přistrčit Koubskému, ale jeho zakončení bylo nepřesné. Ve zbylých deseti minutách poločasu se hrálo především v prostoru od vápna k vápnu bez ohrožení jedné, či druhé branky.

Ve druhém poločase byli Hradečtí nejblíže vyrovnání v 58. minutě, kdy Trávníček nastřelil tyč Truksovy branky. S blížícím se koncem utkání při zvyšující se hradecké snaze o vyrovnání a neutuchající boleslavské touze po třech bodech krotil rozhodčí Vojtěch vášně rozdáváním žlutých napomenutí střídavě na obě strany.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Krčmář, Malý, Klíma, Kopa - Košek (83. David Novák), Koubský - Novotný (90. Šimon), Machů (73. Komárek), Procházka (67. Zabilanský) - Vejr (90. Marek).

Sestava FC Hradec Králové U19: Dunda - Hašek, Čech, Martinec (46. Kundrt), Novák - Vukčevič, Jukl - Habrman (61. Dostál), Hynek (61. Čáp), Trávníček - Šípek.

Gól: 10. Machů

ŽK: Šípek, Kundrt, Čech - Truksa, Kopa, Vejr, Marek

Rozhodčí: Vojtěch - Koutník, Rychtár

Fanshop banner