O předpokládané tři body museli usilovně bojovat
Klub

O předpokládané tři body museli usilovně bojovat

Redakce

Ve střetnutí dvou zcela rozdílně ofenzivních týmů, jasně nejlepší Boleslavi s nejméně produktivní Olomoucí, se podle očekávání prosadila Boleslav, i když cestu za očekávanými třemi body lehkou neměla. Fandové zvolili nejlepšími hráči boleslavského Tomáše Přikryla a olomouckého Šimona Faltu.

První poločas měl nečekaně divoký a na góly bohatý úvod. Boleslavští z prvního útoku získali první roh a o chvíli později další, ze kterého již skórovali.
Ve 3. minutě Přikrylův rohový kop usměrnil hlavou do olomoucké branky Čmovš a dal tak svůj první gól v soutěžním utkání za Boleslav - 1:0.
V 5. minutě dlouhý nákop z obrany prodloužil Magera na rozběhnutého Chramostu, který podle gólmana zvýšil boleslavské vedení na 2:0.

Pokud si v tu chvíli boleslavští fotbalisté i jejich příznivci pomysleli, že k očekávaným třem bodům dojdou v pohodě a bez nervů, vyvedl je olomoucký protivník brzo z omylu.
V 7. minutě se Falta prodral až na boleslavské malé vápno a z úhlu po zemi snížil - 2:1.
Nadále se hrál fotbal od jedné branky ke druhé. V 11. minutě neuspěl Chramosta v šanci, kterou zakončil křížnou střelou těsně mimo branku. O chvíli později marně pádil za míčem Kalabiška, neboť olomoucký brankář Reichl vyběhl mimo vápno a ukopl ho do postranního autu.
Ve 21. minutě za Magerovou přihrávkou vyrazil Přibyl, utekl soupeřově obraně, vyhnul se vyběhnuvšímu brankáři a trefil se do opuštěné branky - 3:1.
Obnovení dvougólového náskoku boleslavské fotbalisty viditelně uklidnilo. Ve 22. minutě Takács prohrál vzdušný souboj s brankářem Reichlem a dorážku poslal Kalabiška nad olomouckou branku. Ve 32. minutě Kalabiška nastřelil bránícího hráče. Ve 37. minutě Olomoučtí ubránili Radův trestňák, k míči se dostal Chramosta, ale levačkou zamířil nepřesně. Za tři minuty kopal Rada další trestňák ze strany hřiště a i ten olomoucká defenzíva ubránila. V závěru poločasu se po Takácsově přihrávce neprosadil mezi dvěma beky Kalabiška a čtvrtý boleslavský roh rozehraný Radou hlavičkoval u bližší tyče těsně vedle branky Chramosta.

V nástupu do druhého poločasu Boleslavi nevyšly dva útoky. V 50. minutě po Ordošově přihrávce se před boleslavskou brankou ocitl Falta, jeho střelu Diviš vyrazil a podobně se vypořádal i s Vepřekovou dorážkou. V 53. minutě Přikrylovu bombu z hranice šestnáctky s obtížemi vyrazil Reichl. V následujících minutách se útoky přelévaly z jedné strany na druhou, ale ty boleslavské se vyznačovaly zdlouhavou kombinací bez důrazné a přesné koncovky. Teprve v 73. minutě se olomouckým fotbalistům podařila ofenzivní akce, ale Kalabiška ve spolupráci s Divišem ji zastavili.
V 74. minutě po Fleišmanově autovém vhazování se míč přes Mageru a Přikryla dostal k Takácsovi, který střelou bez přípravy pod břevno zaskočil olomouckého gólmana Reichla - 4:1.
V závěrečné čtvrthodince si Boleslavští třígólový náskok pohlídali a dovedli utkání do zasloužené výhry. V závěru se do dvou šancí dostal Kalabiška, v 83. minutě nedosáhl na malém vápně na Přikrylův centr a v předposlední minutě přízemním zakončením za přispění lehké teče brankáře Reichla těsně minul branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Takács (82. Klobása), Rada - Přikryl (86. Vodháněl), Magera, Kalabiška - Chramosta (67. Ščuk).

Sestava SK Sigma Olomouc: Reichl - Hála, Šindelář, Radakovič (25. Štěrba), Vepřek (64. Mahmutovič) - Navrátil, Houska, Ordoš (77. Malec), Ševčík, Falta - Petr.

Góly: 3. Čmovš, 5. Chramosta, 21. Přikryl, 74. Takács - 7. Falta

ŽK: Takács, Čmovš, Fleišman, Magera - Houska, Navrátil, Štěrba

Rozhodčí: Nenadál - Pochylý, Pilný

Diváků: 1987

Fanshop banner