Soupeře jasně přehráli především ve druhém poločase
Klub

Soupeře jasně přehráli především ve druhém poločase

Redakce

Sedmnáctiletí dorostenci si podle očekávání poradili se soupeřem z konce ligové tabulky, který udržel čisté konto téměř celý poločas, ale potom inkasoval šest gólů. Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci v nejbližším programu mistrovských utkání v pátek 22. dubna jedou do Hradce Králové a v sobotu 30. dubna hrají doma proti Příbrami.

V prvním poločase sokolovská defenzíva odolávala více než půl hodiny, potom inkasovala dva góly ve dvou minutách. Již v 15. minutě se po odraženém míči dostal k zakončení Fingerhut, střílel však mimo sokolovskou branku. O tři minuty později z dobré střelecké pozice Vyhnánek mířil nad. Ve 30. minutě po centru Davida Nováka z pravé strany se dostali k zakončení Jakub Novák a Vyhnánek, ale ani jeden neskóroval. Ve 36. minutě nebezpečnou sokolovskou akci zmařil včasným vyběhnutím brankář Mikulec. V následující minutě na druhé straně proti Fingerhutově hlavičce předvedl výborný zákrok brankář Sokolova.
Ve 38. minutě Chládek rozehrál rohový kop s Balogem a na centrovaný míč si před brankou naskočil Drobný, jenž hlavou otevřel skóre - 1:0.
Ve 40. minutě po dalším boleslavském rohovém kopu se k míči dostal David Novák, který se trefil krásně k zadní tyči - 2:0.

Druhý poločas boleslavští dorostenci ovládli a přidáním čtyř gólů jasně zvítězili. Ve 48. minutě si s tvrdou střelou Davida Nováka ještě sokolovský brankář poradil. Při dalším útoku už gólu nezabránil.
V 52. minutě Mansfeldovo zdárné napadání sokolovské rozehrávky využil David Novák k navýšení boleslavského vedení na 3:0.
V 56. minutě po zpětné Hobíkově přihrávce se Hajdo trefil přesně k tyči - 4:0.

V 60. minutě vyrazili Sokolovští do nebezpečné brejkové situace, ale zakončili ji střelou kousek mimo Mikulcovy branky.
V 66. minutě z Fingerhutovy přihrávku se střelecky prosadil Hobík - 5:0.
V 68. minutě krásnou kombinační spolupráci Hobíka s Fingerhutem zakončil snadno do prázdné branky Komma - 6:0.

Teprve v době, kdy už nebylo o vítězi pochyb, se také Sokolovští trefili do soupeřovy branky. V 73. minutě chybu v boleslavské rozehrávce potrestali gólově a snížili na 6:1.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník k výraznému vítězství řekl: „V prvním poločase jsme se dlouho nemohli přes houževnatou obranu soupeře prosadit. Náš tlak se však postupně stupňoval a těsně před poločasovou přestávkou konečně přišly i góly. Několik akcí soupeře vypadalo nebezpečně, ale vždy jsme si dokázali poradit. Druhou půli jsme měli hru plně pod kontrolou. Přidali jsme další branky a několik dobrých akcí ještě nevyužili. Jen škoda zbytečně inkasované branky v závěru utkání, která padla po chybě v naší rozehrávce."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mikulec - Body, Drobný, Koubek, Balog (56. Najman) - Chládek (51. Šimon), Hajdo (61. Komma) - Jakub Novák (41. Mansfeld), Vyhnánek, David Novák (56. Hobík) - Fingerhut.

Góly FK MB U17: 40. a 52. David Novák, 38. Drobný, 56. Hajdo, 66. Hobík, 68. Komma.

Rozhodčí: Mrkáček - Dragoun, Nejedlo

Diváků: 40

Fanshop banner