Boleslav zaslouženě porazila Slovácko
Klub

Boleslav zaslouženě porazila Slovácko

Redakce

Boleslavští v Uherském Hradišti vyzrálým výkonem přehráli Slovácko a zaslouženě získali důležité tři body. Fandové vyhlásili nejlepšími hráči slováckého brankáře Milana Heču a boleslavského záložníka Adama Jánoše.

První poločas se boleslavským fotbalistům vydařil. Častěji kontrolovali míč a přesnou kombinační hrou soupeře přehrávali. Ve 14. minutě měl slovácký brankář Heča plné rukavice práce s Jánošovou bombou. O tři minuty později Chramosta vybojoval míč, který potom putoval přes Radu ke Kalabiškovi, po jehož centru se neprosadil Magera ze stoprocentní gólové pozice, když jeho hlavičku Heča zázračně vytlačil přes břevno na roh.
Ve 21. minutě Kalabiška kolmicí do soupeřovy šestnáctky parádně uvolnil Chramostu, jehož technické zakončení Heča ztlumil, ale dobíhající Jánoš do odkryté branky dal svůj první gól v boleslavském dresu - 0:1.
Slovácko odpovědělo útokem, kterým získalo svůj první roh, ale Boleslav se ubránila. Ve 25. minutě na Chramostův tečovaný centr Magera před brankou nedosáhl, ale Boleslavští zůstali u míče a třikrát ostře pálili na slováckého brankáře. Heča se štěstím odvrátil postupně rány Fleišmana, Jánoše a Kalabišky. Ve 28. minutě Kalabiškův centr nedůrazně hlavičkoval Takács do slováckého brankáře.
Slovácko bylo nebezpečné v závěrečné pětiminutovce prvního poločasu. Ve 43. minutě Došek poslal do brejku Daníčka, kterého v tvrdém běžeckém souboji ubránil Čmovš. V poslední minutě po Kalabiškově ztrátě míče získalo Slovácko druhý roh a po jeho rozehrání Daníčkovu tečovanou ránu brankář Jakub Diviš vyrazil. První dějství tak skončilo za těsného boleslavského vedení.

Druhý poločas začal pětiminutovkou důrazných soubojů ve středu hřiště, až si Slovácko vynutilo trestný kop z hranice soupeřovy šestnáctky. Kerbr technickou střelou trefil levou tyč boleslavské branky. V 55. minutě po kombinační spolupráci s Jánošem a Magerou se ocitl zcela sám před brankářem Chramosta, ale přestřelil branku. O dvě minuty později odvrátil Kúdela centrovaný míč těsně před Doškem. V 65. minutě po Magerově kolmici Chramosta tvrdě vystřelil, ale Heču nepřekonal.
V 70. minutě uvnitř slováckého pokutového území Koné podkopl Takácse a rozhodčí Houdek bez váhání nařídil pokutový kop, který v 71. minutě tvrdou střelou pod břevno proměnil Magera a zvýšil tak boleslavské vedení na 0:2.
Na hřišti přibylo nervozity, faulů a žlutých napomínání především na slovácké straně. V 78. minutě nevyužilo Slovácko dvě standardní situace, trestný kop skončil rohem a po jeho rozehrání hlavičkoval Došek mimo boleslavskou branku. V předposlední minutě po centru z pravé strany sice Došek prostřeli boleslavského brankáře, ale protože stál v ofsajdu, rozhodčí Houdek správně gól neuznal. V závěrečné a nastavené minutě si Slovácko vynutilo dva rohové kopy, kterým se Boleslav ubránila a z poslední akce utkání Biolek po souboji s Fleišmanem netrefil boleslavskou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Jakub Diviš - Pauschek, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Takács, Jakub Rada - Jánoš (88. Přikryl), Magera, Kalabiška - Chramosta (69. Klobása).

Sestava 1. FC Slovácko: Heča - Reinberk, Tomáš Rada, Hofmann, Šimko - Šumulikoski - Kerbr, Havlík (53. Kone), Daníček (79. Valenta), Jaroslav Diviš (61. Biolek) - Došek.

Góly: 21. Jánoš, 71. Magera (z pokutového kopu)

ŽK: Daníček, Kerbr, Šimko, Biolek, Kone - Takács

Rozhodčí: Houdek - Peřina, Hrabovský

Diváků: 4105

Fanshop banner