Za plichtu brali bod, za penaltovou loterii nic
Klub

Za plichtu brali bod, za penaltovou loterii nic

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci v souboji s vedoucím týmem ligové tabulky vydřeli bod za bezbrankovou remízu, ale potom prohráli penaltový rozstřel a další plusový bod si tedy připsala Sparta.

Na začátku utkání byli boleslavští blízko gólového úspěchu. Hned v 1. minutě Hobík obral o míč sparťanského stopera, ale v obrovské šanci minul branku. Ve 14. minutě naopak po chybné rozehrávce boleslavského stopera Drobného byli blízko skórovaní hráči Sparty, ale Boleslavští nebezpečné standardní situaci odolali. Ve 23. minutě po dobře zahraném rohovém kopu chyběl Boleslavi ke zdárnému zakončení jen kousek. Ve 28. minutě Chládkův jedovatý trestňák proletěl kolem zadní tyče sparťanské branky, aniž ho někdo z boleslavských hráčů stihl tečovat. Ve 37. minutě po dlouhém míči za boleslavskou obranu se k zakončení dostal útočník Sparty, ale se slabou střelou si brankář Zeman poradil. Ve 39. minutě Boleslavští důsledným napadáním soupeře získali na jeho polovině míč, David Novák však akci zakončil slabou střelou doprostřed brány.

Po změně stran ve 43. minutě Sparta zachytila boleslavskou rozehrávku, ale rodící se nebezpečný brejk stihli obránci Boleslavi zastavit. Ve 47. minutě po Chládkově standardní situaci se ocitl ve velké šanci Král, který však hlavičkoval do tyče sparťanské branky. V 67. minutě rychlý sparťanský útok po pravé straně bránící boleslavští hráči zblokovali. V 74. minutě propásla Sparta svoji největší šanci v tomto zápase, když po zpětné přihrávce její útočník špatně trefil míč a ten skončil mimo boleslavskou branku.
Po nerozhodně skončeném utkání přišla na řadu penaltová loterie Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:3, ve které bod navíc do ligové tabulky získala pražská Sparta.

Trenér boleslavských sedmnáctiletých dorostenců Jan Páník: „V obou poločasech jsme měli po jedné velké šanci. Hned v první minutě zápasu spálil tutovku Hobík a ve druhé půli skončila hlavička Krále na tyči sparťanské branky. Soupeř měl územní převahu, ale jediná velká šanci přišla až pět minut před koncem zápasu. Družstvo podalo disciplinovaný, kompaktní výkon a při troše štěstí jsme mohli i senzačně zvítězit. V penaltovém rozstřelu sice brankář Zeman zlikvidovat tři pokusy, ale této výhody jsme nedokázali využít a tak si plusový bod připsal soupeř."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zeman - Najman, Drobný, Král, Balog - Chládek (65. Hajdo), Koubek - Jakub Novák (55. Mansfeld), Fingerhut (70. Body), David Novák - Hobík (55. Šimon).

Rozhodčí: Machýček - Vlk, Nejedlo

Diváků: 30

Fanshop banner