Splnili cíl, s kterým do Plzně jeli
Klub

Splnili cíl, s kterým do Plzně jeli

Redakce

Přestože boleslavští hráči nehráli podle představ trenéra Karla Jarolíma, tak i on byl samozřejmě postupem do pohárového finále spokojený, jako všichni jeho svěřenci i spolupracovníci z realizačního týmu.

„Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, protože Plzeň je doma hodně nebezpečný soupeř," řekl na úvod hodnocení semifinálové odvety boleslavský trenér Karel Jarolím a dodal: „Některé naše útočné situace jsme měli řešit lépe včetně Klobásy, který v závěru netrefil prázdnou branku. V druhém poločasu nás při nebezpečných centrech podržel brankář Diviš. Uhráli jsme nulu a postoupili do finále, tím jsme splnili cíl, s kterým jsme do Plzně jeli. Šli jsme do zápasu s úmyslem dát gól, což se nám bohužel nepovedlo."
Novináře pochopitelně zajímalo, jakého finálového soupeře si Karel Jarolím přeje, zda Jablonec či Spartu. „Ve finále budeme chtít uspět, ať tam s námi bude kdokoliv," odpověděl boleslavský trenér, který nadále nedělá rozdíl v důležitosti mezi ligou a pohárem. „Věřím, že v náročném programu zmobilizujeme všechny síly a zvládneme pohárové finále i uhájíme třetí místo v ligové tabulce."

Plzeňský trenér Karel Krejčí, kterému se po prvním semifinálovém utkání do hodnocení moc nechtělo, vyřazení svého týmu z českého poháru komentoval rozmrzelými slovy: „Jsem nespokojený, že jsme finále neuhráli, protože Boleslav byla hratelným soupeřem. V prvním poločase odvetného zápasu jsem byl zklamaný především s ofenzivní fází naší hry. Po prostřídání v druhém poločase jsme se zlepšili, ale soupeře podržel brankář Diviš, který chytil tři góly. Pohárové semifinále nás nezastihlo v nejlepší pohodě, měli jsme hodně zraněných, a v této situaci je liga pro nás priorita. Finále jsme byli blízko, ale Boleslav postoupila zaslouženě."

Fanshop banner