Boleslav postoupila přes Plzeň do finále českého poháru
Klub

Boleslav postoupila přes Plzeň do finále českého poháru

Redakce

Do odvety semifinále českého poháru MOL Cup vstoupili Boleslavští s jednogólovým náskokem, který uhájili a zajistili si tak postup do finále českého poháru. Sice se hrálo bez gólů, ale šancí k jejich vstřelení měly oba týmy několik, a to především ve druhém poločase.

První poločas začali aktéři bez velkého vyčkávání. Takácsův pokus o vysunutí Chramosty skončil ofsajdem boleslavského útočníka. V 6. minutě první roh Boleslavi kopal Rada, ale spoluhráče nenašel, naopak Plzeňští vyrazili do brejku, který zastavil Fleišman za cenu rohu, po jehož rozehrání Holenda akrobatickým zakončením přes hlavu minul Šedovu branku. Potom se dlouhé minuty bojovalo ve středu hřiště.
V 17. minutě nadějný kombinační útok zastavil po Takácsově centru až hlavičkující Hubník před plzeňským malým vápnem. V příští minutě vystřelil ze dvaceti metrů Chramosta nepřesně. Ve 24. minutě Kalabiškův centr proletěl neškodně napříč plzeňským brankovištěm.
Ve 35. minutě Radův trestný kop minul jen o centimetry plzeňskou branku u pravé tyče. Ve 37. minutě druhý boleslavský roh kopal Rada a z brankové lajny ho vyboxoval brankář Bolek. Ve 42. minutě druhý plzeňský roh z Hrošovského kopačky odhlavičkoval od bližší tyče Jánoš. Další dva plzeňské ataky skončily u Diviše a Čmovše. Ve 44. minutě třetí plzeňský roh rozehrál Kopic a po Hubníkově hlavičce míč skončil v Divišově náruči. V poslední minutě poločasu tečovaný Jánošův centr snadno zkrotil Bolek. Poločas skončil bez gólů.

Druhý poločas začal rozehrávkou boleslavského trestného kopu Radou na Přikryla, jehož nepovedenou střelu usměrnil Ščuk metr nad branku. V 51. minutě po Jánošově křížné střele získala Boleslav třetí roh, ale gólmana Bolka v plzeňské brance nikdo vážně nezaměstnal. O dvě minuty později Kalabiškův nadýchaný oblouček před Chramostou odboxoval Bolek. V 55. minutě plzeňský rychlý útok ukončil Vaněk jedovatou bombou těsně vedle Divišovy branky. Čtvrtý boleslavský roh se Radovi nepovedl. Kopicovo zakončení z malého vápna vyrazil Diviš a následný roh odvrátil Fleišman. V 58. minutě po spolupráci s Chramostou minul Takács plzeňskou branku. Za dvě minuty Chramosta odtáhl další boleslavský útok, který ukončil nepřesnou střelou Kalabiška.
V 65. minutě Limberský přízemní střelou pořádně protáhl Diviše. V 69. minutě po Radově uklouznutí opět nebezpečně zaútočila Plzeň, ale Vaňkovu ránu Diviš zvládl. Z protiútoku získala Boleslav svůj pátý roh, který Bolek s jistotou lapil. V 72. minutě Magera elegantně uvolnil Kalabišku a z jeho zpětné přihrávky Chramosta netrefil branku. V 73. minutě předvedl boleslavský gólman Diviš dva famózní zákroky, nejprve vyrazil Kopicovu ránu nad břevno, po rohu odvrátil i Fořtovu hlavičku nad brankovou konstrukci a z dalšího rohu už míč skryl do rukavic.
S blížícím se závěrem Plzeňští zvýšili ofenzivní úsilí, naštěstí Boleslavští těsný náskok z prvního zápasu nebránili a sami se neúnavně tlačili do útočení. V 84. minutě se na centr z levé strany před boleslavskou brankou marně natahoval Fořt, kterému se o dvě minuty později nepovedla ani střela z otočky. V 87. minutě si Magera vyměnil míč s Klobásou, ale na hranici šestnáctky nikým neatakován netrefil míč. V 89. minutě Ščuk přihrál vpravo Jánošovi, ten předložil do míst, odkud se kope penalta, osamocenému Klobásovi, který netrefil odkrytou branku. Vzápětí Plzeňští nevyužili devátý rohový kop. Po nastavené jedné minutě skončila odveta pohárového semifinále bezgólovou remízou, která stačila Boleslavi k postupu do finále MOL Cupu.

Boleslavský trenér Karel Jarolím pro odvetu pohárového semifinále sestavoval tým bez zraněných Kysely, Čermáka a Baroše.
Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada - Přikryl, Takács (66. Magera), Kalabiška (74. Pauschek) - Chramosta (80. Klobása).

Sestava Škoda Plzeň: Bolek - Řezník, Baránek, Hubník, Matějů - Hrošovský (53. Kovařík), Vaněk - Rajtoral, Černý (53. Limberský), Kopic - Holenda (68. Fořt).

Rozhodčí: Franěk - Urban, Kotalík

Diváků: 4612

Fanshop banner