Dostali dva laciné góly
Klub

Dostali dva laciné góly

Redakce

Boleslavští na hřišti kvalitního soupeře z popředí ligové tabulky udrželi čisté konto téměř hodinu, potom obdrželi dva laciné góly a propadli se na jedenácté místo ze čtrnácti účastníků skupiny A české ligy mladších dorostenců U17.

V prvním poločase málo agresivní boleslavští hráči se štěstím odolávali soupeřovým atakům. V 15. minutě nebezpečnou střelu slávistického hráče boleslavští obránci zblokovali a k brance nepustili. Ve 20. minutě po dobře sehraném slávistickém signálu boleslavský brankář Zeman vytáhl nebezpečnou střelu mimo branku. Ve 25. minutě po boleslavském autovém vhazování se dostal do dobré pozice David Novák, ale jeho finální přihrávku slávistická obrana zachytila a odvrátila. Ve 28. minutě po slávistickém trestném kopu a následné hlavičce boleslavské čisté konto zachránila horní tyč Zemanovy branky. Ve 34. minutě další slávistickou šanci, tentokrát po rozehraném rohovém kopu, zlikvidoval Zeman, jenž se hodně podílel na tom, že poločas skončil bez gólů.

Po změně stran trvalo další čtvrthodinu, než hráči Slavie svoji aktivitu zúročili gólově.
V 54. minutě po centru z levé strany zakončení slávistického útočníka Zeman sice vyrazil, ale na dorážku už byl krátký - 1:0.
V 58. minutě byli Boleslavští blízko vyrovnání, když po Šimonově dobrém míči za slávistickou obranu chyběl Davidu Novákovi jen malý kousek ke zdárnému zakončení. V 60. minutě boleslavský gólman Zeman zlikvidoval nebezpečný soupeřův brejk.
V 64. minutě slávistický rohový kop proměnil trestuhodně nepokrytý hráč na zadní tyči v gól - 2:0.
V závěrečné čtvrthodince si Slávie vedení pohlídala.

Trenér boleslavských sedmnáctiletých dorostenců Jan Páník uznal kvalitu a sílu soupeře: „Domácí mužstvo bylo po celý první poločas lepším týmem. Nám se nedařila přechodová fáze, protože jsme příliš brzy ztráceli míče a nemohli se tak dostat k vážnějšímu ohrožení branky. Našemu výkonu scházela větší agresivita a částečně také dynamika. První poločas nakonec skončil bez branek, když i největší šanci domácích dokázal Zeman zlikvidovat. Ve druhém poločase jsme v poli vyrovnali hru a tlačili se více dopředu. Ve finální fázi nám ale scházela přesnost a několik dobře rozjetých akcí mohlo skončit vážnějším ohrožením branky domácích. Inkasovali jsme poměrně laciné góly. První po hloupé taktické chybě a druhou z rohového kopu. Je však třeba sportovně přiznat, že domácí si tentokrát vítězství zasloužili."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zeman - Najman, Drobný, Koubek, Balog (65. Body) - Chládek (70. Komma), Hajdo (65. Kuchař) - Šimon (65. Kalabis), Vyhnánek (41. Mansfeld), David Novák - Hobík (41. Fingerhut).

Rozhodčí: Petřík - Multerer, Wimmer

Diváků: 60

Fanshop banner