Ve středu hrajeme v Plzni o postup do pohárového finále
Klub

Ve středu hrajeme v Plzni o postup do pohárového finále

Redakce

Do odvety semifinále českého poháru MOL Cup FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav, která se hraje ve středu 13. dubna 2016 od 17,30 hodin v plzeňské Doosan Aréně, nastoupí Boleslavští s těsným náskokem jednoho gólu.

Po prvním semifinálovém utkání FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 1:0 mají šance na finále stále oba soupeři. Boleslavi postup zaručí jakékoliv vítězství i jakákoliv remíza, a dokonce i jakákoliv prohra o jeden gól s výjimkou porážky 0:1, to by se o postupujícím rozhodovalo v penaltovém rozstřelu. Plzeň k jistému postupu do pohárového finále bez penaltové loterie potřebuje semifinálovou odvetu vyhrát o dva góly.

Letošní neligový střet boleslavských a plzeňských fotbalistů je čtvrtým v rámci českého poháru za uplynulých pět let.

Na jaře 2011 v pohárovém čtvrtfinále Boleslav porazila Plzeň dvakrát shodně 2:1, když na boleslavském hřišti skórovali Dimitrovski a Chramosta, v odvetě na plzeňském hřišti Chramosta a Dimoutsos. Potom v semifinále přešla Boleslav přes Kroměříž (1:1 a 3:1) a ve finále na penalty přemohla Olomouc.
Výhrou českého poháru získala právo vyzvat ligového mistra na souboj o český superpohár. Hrál se v červenci 2011 v Plzni a skončil nerozhodně 1:1 (84. Hora - 35. Táborský z pokutového kopu). V následném penaltovém rozstřelu plzeňští Ďuriš, Kolář, Darida, Hora uspěli, pouze Fillovu ránu Miller od levé tyče vyrazil. Z boleslavských střelců proměnili jen Řezníček s Kúdelou, naopak Wojnarovy a Štohanzlovy pokusy Daněk chytil. Po penaltovém rozstřelu 4:2 získala český superpohár Plzeň.
Na jaře 2012 se Boleslav s Plzní utkala v osmifinále českého poháru. Po remíze na plzeňském hřišti 1:1 (Ščuk) na boleslavském trávníku vyhrála 2:0 (Kúdela, Chramosta) a postoupila do čtvrtfinále, kde ji z dalších pohárových bojů vyřadila Sparta Praha.
V letošním dubnovém prvním semifinále Boleslav doma porazila Plzeň pouze 1:0, když ve stálé herní převaze Čermák trefil tyč, Jánoš nastřelil břevno a Magerovu penaltu vyrazil plzeňský brankář Bolek, jenž po zmaření i dalších boleslavských šancí kapituloval jen jednou, když čtvrt hodiny před koncem nedosáhl na Čermákovu ránu do pravého horního růžku.

Fanshop banner