Důležité tři body ze severu Čech
Klub

Důležité tři body ze severu Čech

Redakce

Boleslavští starší dorostenci jabloneckému soupeři oplatili stejným poměrem podzimní porážku z domácího prostředí. Protože bodový odstup na čtyři týmy ze dna tabulky není velký a do konce soutěže zbývá ještě devět kol, jsou tři body z Jablonce velmi důležité.

Do utkání vstoupili aktivněji Jablonečtí. Vytvořili si herní převahu, ale do zakončení se nedostávali. Až v 15. minutě zahrávali první rohový kop, kterému se Boleslavští ubránili. Ve 20. minutě rozehráli Jablonečtí trestný kop centrem do boleslavské šestnáctky a Haitlovo zakončení gólman Roudnický vychytal. Ve 21. minutě jablonecký atak v posledním okamžiku zastavil Kopa rázným odkopem.
Ve 31. minutě v největší jablonecké šanci Hurta střelou z hranice šestnáctky orazítkoval břevno Roudnického branky. Boleslavští dorostenci postupně hru vyrovnali a připravili si i šance. Ve 32. minutě si na levé straně vyměnili míč Novák s Rudzanem, ten přešel přes domácího beka do šestnáctky a po jeho přihrávce Vejrovo zakončení zblokovali jablonečtí obránci. Ve 37. minutě utekl vlevo Novák, nacentroval do soupeřovy šestnáctky na zprava zabíhajícího Zabilanského, ale jablonecký gólman Richter byl u míče dříve. Ve 44. minutě po Rudzanově centru nebezpečně, ale bez gólového efektu hlavičkoval Vejr.

Vstup do druhé půlky utkání se Boleslavským vydařil. Již ve 48. minutě z poměrně velké vzdálenosti Rudzan vymetl horní růžek jablonecké branky - 0:1.
Po vstřelené brance boleslavští dorostenci ožili a připravovali si další šance. V 50. minutě v brejkové akci Machů přihrál doleva Novákovi, ale toho v šestnáctce zblokovali jablonečtí obránci. V 57. minutě po přihrávce od Vejra běžel Zabilanský zprava sám proti gólmanu Richterovi, ale nepřekonal jej. V 60. minutě po Kühnelově přihrávce Machů pokusem o přelobování vyběhnuvšího gólmana Richtera přestřelil i branku. V 66. minutě přihrál Machů z hranice šestnáctky doprava Zabilanskému, jehož zakončení minulo brankovou konstrukci. V 68. minutě po narážečce s Vejrem střílel Kühnel, a když gólman Richter vyrazil míč jen k Zabilanskému, tak tomu rozhodčí odpískal ofsajdové postavení a z boleslavské šance nic nebylo. V 69. minutě jablonecký trestný kop z dvaceti metrů bezpečně pokryl gólman Roudnický. V 73. minutě musel Roudnický vyběhnout mimo své brankové území, aby zabránil nebezpečnému jabloneckému průniku.
V 82. minutě Machů křižným centrem zleva našel Zabilanského, který hlavou překonal gólmana Richtera a zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
Jablonečtí se ještě v závěru snažili o zkorigování výsledku, ovšem Boleslavští je již do zakončení nepustili a dovedli utkání do zasloužené výhry.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava nebyl se vším spokojený, ale důvody k pochválení hráčů našel: „Do utkání jsme nevstoupili příliš dobře. Soupeř byl prvních třicet minut aktivnější a to hlavně díky naší málo aktivní hře v útoku a velmi zbrklé a nepřesné hře na míči. Do konce poločasu jsme ale dvakrát velmi dobře zahrozili z rychlých protiútoků. Povedl se nám vstup do druhého poločasu nádhernou brankou Rudzana a od té doby jsme měli utkání pevně ve svých rukou. Drželi jsme dobře míč a aktivně kombinovali, jenom v koncovce jsme se prosadili podruhé až na závěr utkání. Chválím hráče za přístup k utkání a také za velmi dobré plnění taktických úkolů, které jsme si do utkání dali. Za body jsem samozřejmě velmi rád, vítězství je zasloužené."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický - Krčmář, Kopa, Klíma, Rudzan - Kühnel (87. Koubský), Košek - Zabilanský, Machů (84. Král), Novák - Vejr.

Sestava FK Jablonec U19: Richter - Putyera, Hušek, Lischka, Kozák - Macík, Hurta - Haitl, Vencbauer (80. Pleštil), Dil (72. Heřmánek) - Pelta (50. Schön).

Branky: 48. Rudzan, 82. Zabilanský

ŽK: Macík

Rozhodčí: Rais - Hanousek, Kovářová

Fanshop banner