Ztrátu z prvního poločasu jen srovnali
Klub

Ztrátu z prvního poločasu jen srovnali

Redakce

V sobotním podvečeru se v Mladé Boleslavi o ligové body hrálo za drobného deště velmi podivné utkání. Boleslavští si nechali dát v úvodu dva góly a potom ztrátu s maximálním vypětím doháněli. I přes značnou převahu ji pouze dorovnali. Fandové zvolili nejlepšími muži duelu boleslavského Adama Jánoše a brankáře Dukly Filipa Radu.

Boleslavský trenér Karel Jarolím neměl k dispozici zraněné Kyselu, Poloma a Baroše, trenér Dukly Luboš Kozel postrádal vykartovaného Bergera a zraněné Beaugeula a Breznaníka.

První poločas začali Boleslavští hrůzostrašně. Přestože měli výkop, tak od první minuty prohrávali.
V 1. minutě Dukla zaútočila po levé straně, odkud odcentroval Manzia, jenž se do pražské sestavy dostal na poslední chvíli místo při rozcvičování zraněného Breznaníka, a na malém vápně Mareš míč hlavou líznul k levé tyči - 0:1.
Boleslavští ze svého prvního nebezpečného útoku získali rohový kop a po jeho rozehrání Takács hlavičkoval nad branku. Jinak ale byli aktivnější fotbalisté Dukly. Boleslavský brankář Šeda měl plno práce s tvrdou Čajičovou střelou v 8. minutě a o dvě minuty později dokonce inkasoval druhý gól.
V 11. minutě předvedl Dukla svižnou kombinační akci po pravé straně a v jejím finále Tetour přihrál Manziovi tak dokonale, že ten z pár kroků u levé boleslavské tyče snadno skóroval - 0:2.
V deseti minutách dva obdržené góly hodně zatřásly boleslavským sebevědomím, což se projevilo na nejistotě v kombinacích. Naopak pražský soupeř hýřil pohybem a neúnavně napadal boleslavskou rozehrávku v zárodku. Teprve ve 24. minutě měla Boleslav velkou gólovou příležitost. Kalabiška vnikl do vápna, zaseknutím míče se zbavil obránce a přihrál před branku Takácsovi, který se však proti bezradnému brankáři F. Radovi neprosadil. V závěrečných minutách první půle sice Boleslavští několikrát nebezpečně zaútočili, ale na nepříznivém stavu skóre přetrvávajícím od 11. minuty nic nezměnili.

Do druhého poločasu nasadil trenér Karel Jarolím čerstvou ofenzívní posilu Chramostu místo Čmovše, zanedlouho poslal do hry dalšího forvarda Klobásu a navíc dal poprvé příležitost dorosteneckému reprezentantovi Vodhánělovi. Po většinu druhého poločasu se hrálo na polovině a nezřídka jen v šestnáctce pražské Dukly, jejíž hráči využívali každé boleslavské nepřesnosti k založení nebezpečného brejku.
Boleslavské dobývání branky Filipa Rady bylo dlouho neefektivní, i když centry k ní lítaly střídavě z obou stran, zvláště ty Jánošovy z pravého křídla byly hodně jedovaté. Blízko k jejich využití byli Chramosta s Kalabiškou v 54. minutě, ale gól nedali. V 62. minutě Jánoš odvrátil nebezpečí od boleslavské branky za cenu rohu, kterému boleslavská defenzíva snadno odolala, a o dvě minuty později na druhé straně hřiště Jánoš elegantně přešel přes Vrzala, ovšem jeho tvrdé křížně zakončení branku minulo. V 66. minutě po nedorozumění Ščuka s Radou zakončila Dukla brejk gólově, ale z ofsajdové pozice, což rozhodčí viděli a odmávali i odpískali. A potom se zase dlouze hrálo před pražskou brankou.
V 75. minutě Čermák nadýchaným obloučkem našel v soupeřově vápně Chramostu, ten přihrál Klobásovi, který z otočky parádně trefil pravý horní roh branky - 1:2.
V 80. minutě po Magerově centru se zakončení podle brankáře Dukly prosadil Chramosta - 2:2.

Za nerozhodného skóre trenér Dukly Luboš Kozel posílil defenzívu ve snaze ubránit alespoň jeden bod. Boleslavští se marně tlačili k brance Filipa Rady, vytoužený třetí gól nedali. Po spolupráci s Kúdelou opět branku netrefil Jánoš. V nastavených třech minutách Chramosta vystřelil z plného běhu pouze roh, který byl desátý boleslavský. Rozehrál ho Rada a nepovedeně hlavičkoval Ščuk. Rozhodčí Jech odpískal konec za remízového skóre.

Do 24. ligového kola vstupovala Boleslav s šesti hráči třikrát napomínanými žlutými kartami: Jiří Fleišman, Adam Jánoš, Ondřej Kúdela, Kevin Edwing Malpon, Lukáš Pauschek, Jasmin Ščuk. Z nich si trest pro příští soutěžní utkání čtvrtou žlutou kartou vykoledoval Ščuk

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Jánoš, Kúdela, Čmovš (46. Chramosta), Fleišman - Ščuk, Jakub Rada - Čermák, Takács (59. Klobása), Kalabiška (70.Vodháněl) - Magera.

Sestava FK Dukla Praha: Filip Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (81. Smejkal), Mareš (87. Jurendič) - Čajič, Manzia (71. Albiach).

Rozhodčí: Jech - Mokrusch, Ratajová

Góly: 75. Klobása, 80. Chramosta - 1. Mareš, 11. Manzia

ŽK: Ščuk - Čajič

Diváků: 2564

Fanshop banner