Trenér Jarolím litoval, že Boleslav nevyhrála výrazněji
Klub

Trenér Jarolím litoval, že Boleslav nevyhrála výrazněji

Redakce

Boleslavští vyhráli první pohárové semifinále jen o gól a to byla jediná výrazná kaňka na jejich výkonu proti Plzni. Šancí na získání nadějnějšího náskoku do odvety měli hodně, bohužel povedla se jim jen jedna trefa.

„Zápas jsme si přáli vyhrát bez obdržené branky, ale vzhledem k průběhu je škoda, že se nám nepovedlo vstřelit druhou branku. Spokojený proto jsem jenom napůl. Moc dobře víme, co nás čeká za týden v Plzni, doma je Plzeň hodně nebezpečná," pravil boleslavský trenér Karel Jarolím, který si dobře uvědomoval, že Plzeň nehrála v optimální sestavě a proto si opakovaně posteskl, jak velká je škoda, že jeho tým nedal více než jeden gól. „Dařilo se nám hrát aktivně a těší mě, že jsme vyhráli, ale škoda, že se nám to nepovedlo alespoň o dva góly."
Na novinářský dotaz, která ze dvou hlavních tuzemských soutěží je pro Mladou Boleslav důležitější, Karel Jarolím odpověděl: „Chceme v lize skončit třetí, a kdyby se nám povedlo zvednout pohárovou trofej, bylo by to krásné. Žádnou ze soutěží nevypouštíme."

Plzeňský kouč Karel Krejčí naznačil, že západočeské touhy jsou o trochu rozdílnější: „Vidina pohárového finále je zajímavá, ale naší prioritou je liga." Při hodnocení prvního semifinálového souboje s Mladou Boleslaví zdůraznil, že neměl k dispozici kompletní mužstvo a z různých příčin dal příležitost členům širšího kádru. „Hráči utkání odpracovali, ale kvalitu ve finální fázi jsme neměli. Přežili jsme se štěstím penaltu a výsledek je pro nás do odvety nadějný. Jsme teprve v poločase pohárového semifinále. Boleslav první zápas vyhrála zaslouženě, ale šanci do odvety máme."

Fanshop banner