První semifinále poháru zaslouženě vyhráli
Klub

První semifinále poháru zaslouženě vyhráli

Redakce

Prvnímu ze dvou semifinálových duelů českého poháru MOL Cup, který se hrál v mladoboleslavské Adidas Aréně v úterý 5. dubna, přálo počasí. V prosluněném odpoledni měla Boleslav šancí na několik zápasů, ale do odvety příští týden ve středu v Plzni pojede s nejtěsnějším náskokem.

První poločas byla Boleslav aktivnější a nebezpečnější, ale gólově to nevyjádřila, neboť Čermák trefil tyč, Jánoš nastřelil břevno a Magera nedal penaltu.
V 5. minutě po Magerově autovém vhazování napálil Čermák pravou tyč plzeňské branky. O dvě minuty později založil Čermák akci přes Mageru, ten utekl po levé straně a jeho centr zakončoval u vzdálenější tyče Jánoš, obránci však míč srazili na roh. V úvodní čtvrthodince kopala Boleslav čtyři rohy, ovšem bez žádoucího efektu.
V 17. minutě plzeňský útok zakončil nepřesnou střelbou Kolář. V dalším plzeňském ataku Hrošovský pěknou kolmicí uvolnil Krmenčíka, který nastřelil z úhlu pravou boleslavskou tyč, ale z ofsajdové pozice, kterou sudí odmávali a odpískali. Z protiútoku se neprosadil Malpon tísněný plzeňským obráncem. Ve 24. minutě po Řezníkově centru přes šířku celého boleslavského vápna Končal přestřelil branku.
Ve 30. minutě přímočarý boleslavský útok završil Čermák nepřesnou střelou. Boleslavi nevyšel ani trestný kop ve 33. minutě, protože Radův přetažený oblouček vracel před plzeňskou branku hlavou Kúdela, ale spoluhráče pro koncovku nenašel. Ve 35. minutě Čermákovu přihrávku do vápna Malpon nezpracoval, při dalším boleslavském útoku Čermák na malém vápně nedosáhl na Magerovu hlavičku a ve 37. minutě Jánoš dělovkou z dvaceti metrů zatřásl břevnem za Bolkovými zády. To plzeňského brankáře rozhodilo natolik, že o minutu později při malé domů minul míč a nabídl Boleslavi roh, po němž následoval další, ale také nevyužitý.
Ve 40. minutě po nepovedené Jánošově střele fauloval Končal uvnitř plzeňské šestnáctky Kalabišku a nařízenou penaltu neproměnil Magera, neboť jeho střelu k levé tyči brankář Bolek vystihl a přes tyč vytlačil na další roh, kterému Plzeň snadno odolala. Teprve ve 41. minutě se Plzeňští dostali k svému prvnímu rohovému kopu, rozehrál ho Končal a od bližší tyče odhlavičkoval Jánoš. V předposlední minutě Takács z pár kroků neprostřelil Bolka. První dějství skončilo bez gólů při poměru rohových kopů 7:1 v boleslavský prospěch.

Druhý poločas začal Čermákovou tečovanou střelou, kterou stihnul Bolek vyrazit na roh. Ve 49. minutě Rajtoralův centr srazil Fleišman jen pár centimetrů vedle vlastní branky. Následující plzeňský roh jistě stáhnul Diviš. V 55. minutě Fleišmanův přízemní centr nedokázal Rada z deseti metrů usměrnit mezi plzeňské tyče. V 60. minutě Fleišmanův centr Čermák hlavou sklepnul k Radovi a ten opět z deseti metrů těsně minul branku.
Herní tempo viditelně opadlo, i tak byli Boleslavští nadále nebezpečnější. V 68. minutě po centru z levé strany Čermák připravil palebnou pozici Magerovi a ten nikým neatakován z necelých deseti metrů s nepochopitelně přehnanou razancí vysoko překopl plzeňskou branku. V 72. minutě po Radově přihrávce si míč zpracoval Kalabiška, ale z hranice vápna minul pravý horní růžek.
V 74. minutě čerstvý Chramosta ve své první akci po příchodu na hřiště přesně přihrál Čermákovi a ten z patnácti metrů zamířil přesně do pravého horního rohu plzeňské branky - 1:0.
V 76. minutě Fleišmanův centr nepovedeně hlavičkoval Chramosta a z protiútoku zakončení Holendy rozvlnilo boční síť za pravou tyčí boleslavské branky. V 84. minutě se Kalabiškovi nepovedlo zakončení a o minutu později Boleslav nevyužila trestný kop rozehrávaný od postranní lajny Radou. Plzeňští vyrazili do útoku, ale Holendu zastavil Ščuk a po autovém vhazování Limberský střílel hodně nepřesně. V 88. minutě Takács perfektně uvolnil Klobásu a ten přízemním zakončením podle brankáře minul branku. Na Radův centr dobře vyskočil Takács, ale plzeňskou branku přehlavičkoval. V poslední minutě trestný kop z místa zkráceného rohu Rada nepovedeně rozehrál a tak se nikdo ze spoluhráčů k míči nedostal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Čmovš, Kúdela, Fleišman - Ščuk, Rada - Čermák (81. Klobása), Malpon (41. Takács), Kalabiška - Magera (73. Chramosta).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Bolek - Řezník, Baránek, Hejda, Končal - Hrošovský, Boček (46. Kovařík) - Rajtoral (81. Petržela), Kolář, Krmenčík (56. Limberský) - Holenda.

Gól: 74. Čermák

ŽK: Čmovš - Baránek

Rozhodčí: Marek - Peřina, Vlasjuk

Diváků: 1477

Fanshop banner