Kateřiňák překvapivě nedal penaltu, přesto junioři jasně vyhráli
Klub

Kateřiňák překvapivě nedal penaltu, přesto junioři jasně vyhráli

Redakce

V pondělním utkání hraném na hřišti brněnského Městského fotbalového stadionu Srbská boleslavští junioři vyhráli zlepšeným výkonem ve druhém poločase, kdy navzdory Kateřiňákově neproměněné penaltě nastříleli soupeři tři branky.

První poločas začal dvěma útočnými pokusy Brna, se kterými si boleslavská defenzíva poradila. Na druhé straně se ofenzivní náznaky Albiny a Ladry utopily v nepřesnostech. V 10. minutě Brněnští vybojovali první roh, z něhož však pro Godulu nebezpečí nevyplynulo. Po sérií oboustranně nezdařených kombinací se v 17. minutě marně pokusil o individuální průnik boleslavský Albina.
Ve 25. minutě Brněnští zaútočili po levé straně a u centru byl na hranici malého vápna Ondřej Vintr dříve než brankář Godula a hlavou otevřel skóre - 1:0.
Za nepříznivého vývoje zvýšili Boleslavští tlak na soupeřovu branku, ale po zdlouhavých kombinacích si výraznou příležitost k vyrovnání nepřipravili. Ve 34. minutě získali přičiněním Kocourka první roh, ale branku opět neohrozili. O pět minut později druhý boleslavský roh také snadno odvrátila brněnská obrana. Ve 42. minutě měl brněnský brankář Floder spoustu starostí po Kateřiňákově trestňáku a v následné minutě také se třetím boleslavským rohem. Boleslavská herní převaha v závěru poločasu bohužel srovnání skóre nepřinesla.

Do druhého poločasu vtrhli Boleslavští mnohem úspěšněji, než skončili první. A za pět minut skóre otočili ve svůj prospěch.
Ve 48. minutě boleslavský atak z pravé strany ukončil gólovým doklepnutím z pár kroků Kozma - 1:1.
V 50. minutě zaútočil z levé strany boleslavský Kocourek a jeho přízemní centr usměrnil za Floderova záda opět Kozma - 1:2.

Po dvou Kozmových gólech následovala pasáž hry ve středu hřiště s důraznými osobními souboji přecházejícími v časté fauly a zbrklostmi v kombinaci. V 63. minutě Kateřiňákův trestný kop brněnská obrana odvrátila. V 67. minutě po spolupráci Sokola s M. Vintrem získali Brněnští roh, ale po jeho rozehrání vysoký míč snadno stáhnul brankář Godula. Ten o chvíli později včas a úspěšně vyběhnul proti Praksově brejku.
V 72. minutě Kateřiňákův trestný kop srazil brněnský obránce Koláčný rukou a protože se tak stalo uvnitř šestnáctky, následovala penalta, kterou v 74. minutě Kateřiňák kopnul nedůrazně i nepřesně a brankář Floder míč snadno vyrazil. V 82. minutě se Boleslavským nepodařilo úspěšně zakončit rychlý protiútok, ale o tři minuty později už využili standardní situaci.
V 85. minutě Kateřiňák z levé strany nedaleko rohu šestnáctky rozehrál trestný kop přesným obloučkem před soupeřovu branku a Fabián ho hlavou prodloužil ke vzdálenější tyči - 1:3.
Ve zbývající pětiminutovce, kterou navíc boleslavský trenér Pechanec rozdrobil trojím střídáním, si boleslavští fotbalisté snadno dvougólové vedení pohlídali a dovedli utkání k zaslouženému tříbodovému zisku. Sérii bez porážky tak protáhli na osm mistrovských zápasů.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Godula - Wolf, Glöckner, Hůlka, Fabián - Kateřiňák, Albina - Kocourek (83. Bečirevič), Ladra (88. Lukeš), Bojda (88. Lacek) - Kozma (90. Kořínek).

Sestava FC Zbrojovka Brno U21: Floder - Praks, Zukal, Schuster, Buchta (65. Krištof) - Sedláček (55. Marek Vintr), Pospíšil, Koláčný, Sokol (68. Bednář) - Ondřej Vintr (81. Gajič), Brigant.

Góly: 25. Ondřej Vintr - 48. a 50. Kozma, 85. Fabián

ŽK: Ondřej Vintr, Marek Vintr, Koláčný - Kateřiňák, Fabián, Kozma

Rozhodčí: Dresler - Arnošt, Boček

Diváků: 52

Fanshop banner