V úterý hrajeme pohárové semifinále proti Plzni
Klub

V úterý hrajeme pohárové semifinále proti Plzni

Redakce

První semifinále českého poháru MOL Cup FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň se hraje v mladoboleslavské Adidas Aréně v úterý 5. dubna 2016 od 15 hodin. Jednotné vstupné činí 50,- Kč. Permanentky pro aktuální ligový ročník 2015-16 platí i na toto utkání. Semifinálová odveta se uskuteční ve středu 13. dubna 2016 od 17,30 hodin v plzeňské Doosan Aréně.

Oba týmy, boleslavský i plzeňský, v tomto ročníku českého poháru neprohráli. Shodně z pěti odehraných utkání čtyřikrát vyhráli a jednou remizovali.

Dosavadní cesta FK Mladá Boleslav českým pohárem MOL Cup 2015-16

3. kolo SK Klatovy 1898 - FK Mladá Boleslav 0:5 (Baroš 2, Vraštil, Chramosta, Zahustel)
první osmifinále MFK OKD Karviná - FK Mladá Boleslav 0:1 (Chramosta)
odveta osmifinále FK Mladá Boleslav - MFK OKD Karviná 3:0 (Skalák, Chramosta, Čermák)
první čtvrtfinále FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 1:4 (Pázler - Chramosta 2, Baroš, Takács)
odveta čtvrtfinále FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 1:1 (Chramosta - Shejbal)
Střelci boleslavských gólů v českém poháru MOL Cup 2015-16: 6 - Jan Chramosta, 3 - Milan Baroš, 1 - Aleš Čermák, Jiří Skalák, Ladislav Takács, Lukáš Vraštil, Ondřej Zahustel.

Dosavadní cesta FC Viktoria Plzeň českým pohárem MOL Cup 2015-16

3. kolo FK Tachov - FC Viktoria Plzeň 0:2 (Vůch, Hořava)
první osmifinále FC Viktoria Plzeň - FC Zbrojovka Brno 2:1 (Mahmutovič, Kopic - Řezníček)
odveta osmifinále FC Zbrojovka Brno - FC Viktoria Plzeň 0:1 (Baránek)
první čtvrtfinále FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc 4:2 (Matějů, Holenda, Krmenčík, Kovařík - Ordoš, Plšek)
odveta čtvrtfinále SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň 1:1 (Ordoš - Kopic)
Střelci plzeňských gólů v českém poháru MOL Cup 2015-16: 2 - Kopic, 1 - Vůch, Hořava, Mahmutovič, Baránek, Matějů, Holenda, Krmenčík, Kovařík.

V neligových kláních se Boleslav s Plzní střetla v uplynulých pěti letech třikrát. Na jaře 2011 ve dvou duelech čtvrtfinále českého poháru, v létě téhož roku v utkání o český superpohár a na jaře 2012 v osmifinále českého poháru.
Na jaře 2011 Boleslav porazila Plzeň dvakrát shodně 2:1, když na boleslavském hřišti skórovali Dimitrovski a Chramosta, v odvetě na plzeňském hřišti Chramosta a Dimoutsos. Potom v semifinále přešla Boleslav přes Kroměříž (1:1 a 3:1) a ve finále na penalty přemohla Olomouc.
Výhrou českého poháru získala právo vyzvat ligového mistra na souboj o český superpohár. Hrál se v červenci 2011 v Plzni a skončil nerozhodně 1:1 (84. Hora - 35. Táborský z pokutového kopu). V následném penaltovém rozstřelu plzeňští Ďuriš, Kolář, Darida, Hora uspěli, pouze Fillovu ránu Miller od levé tyče vyrazil. Z boleslavských střelců proměnili jen Řezníček s Kúdelou, naopak Wojnarovy a Štohanzlovy pokusy Daněk chytil. Po penaltovém rozstřelu 4:2 získala český superpohár Plzeň.
Na jaře 2012 se Boleslav s Plzní utkala v osmifinále českého poháru. Po remíze na plzeňském hřišti 1:1 (Ščuk) na boleslavském trávníku vyhrála 2:0 (Kúdela, Chramosta) a postoupila do čtvrtfinále, kde ji z dalších pohárových bojů vyřadila Sparta Praha.

Fanshop banner