Tři body trefil Rada v posledních sekundách
Klub

Tři body trefil Rada v posledních sekundách

Redakce

Přestože boleslavští v Příbrami prohrávali o dva góly, dokázali utkání otočit a připsali si tři body. Vítěznou trefou byl dokonale provedený trestňák Rady v posledních sekundách hrací doby. Fandové hlasování určili nejlepšími hráči příbramského Romana Bednáře a boleslavského Jana Kalabišku.

První poločas začali Boleslavští opatrně. Zdlouhavou kombinací se snažili kontrolovat míč, ale do střeleckých příležitostí se zprvu nedostávali. V 9. minutě si Příbramští vynutili první roh, ale Magera ho odhlavičkoval do bezpečí. Ve 12. se proti příbramské brance řítil Chramosta, šikovně si obhodil Treglera, ale vyběhnuvší gólman Hruška byl u míče o zlomek sekundy dříve, než boleslavský útočník. O minutu později si Magerův centr uvnitř příbramského vápna zpracoval Chramosta, ale byl zády k brance a snahu o přihrávku lépe postaveným spoluhráčům mu obránci zblokovali. V 17. minutě Magera přízemní střelou branku netrefil. Teprve v 19. minutě zahrávala Boleslav svůj první roh, který po Magerově hlavičce zakončil Kúdela ranou do boční sítě za levou tyčí.
Ve 20. minutě Bednář přistrčil Kúdelu tak, že boleslavský stoper neudržel stabilitu a v nekoordinovaném pádu se od jeho paty míč odrazil podle zbrkle vyběhnuvšího brankáře Šedy do vlastní branky - 1:0.
Přestože se Boleslavští snažili o vyrovnání, do přestávky to nestihli. Dvakrát byl v příhodných pozicích před příbramskou brankou Takács. Ve 44. minutě Jánošovu lehce tečovanou bombu vytlačil Hruška nad břevno.

Druhý poločas začal pro Boleslav katastrofálně, neboť z prvního soupeřova ataku byl roh a po něm druhý příbramský gól.
Ve 47. minutě příbramský roh boleslavská obrana odvrátila mimo vápno, Suchanovu ránu od levé tyče Šeda vyrazil jen k Bednářovi a ten s přehledem zamířil k pravé tyči - 2:0.
A začala boleslavská stíhačka dvougólové ztráty. V 51. minutě Rada uvolnil Chramostu, ten obešel gólmana a zakončení z úhlu mu obránce srazil do rohu. V 55. minutě po Radově pasu nepřesně střílel či centroval Kalabiška.
V 56. minutě z pravé strany parádně odcentroval Jánoš, před příbramskou brankou se po míči marně natahoval Magera, ale za ním zabíhající Kalabiška dal gól, který byl první za jeho působení v Mladé Boleslavi - 2:1.
V 71. minutě Kalabiška přenesl hru zleva na pravou stranu Jánošovi, jeho centr si před brankou Čermák nezpracoval tak, aby mohl zakončit. V 73. minutě Bednářovu hlavičku zkrotil Šeda. V 75. minutě po spolupráci s Magerou vystřelil Baroš a příbramský obránce srazil míč na roh. Závěrečnou čtvrthodinku hráli Boleslavští jen se třemi obránci, neboť trenér Jarolím zariskoval a posílil ofenzívu Klobásou na úkor obránce Fleišmana.
V 84. minutě Radův trestný kop si ve shluku hráčů před příbramskou brankou srazil stoper Zápotočný do vlastní sítě - 2:2.
V předposlední minutě po Pilíkově rohu nepřesně hlavičkoval Bednář a hra se přenesla před příbramskou branku. Boleslavští získali trestný kop z necelých dvaceti metrů, k jehož exekuci se postavil Rada.
V 90. minutě Rada levačkou přesně přestřelil hráčskou zeď a trefil se do pravého horního rohu Hruškovy branky - 2:3.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Jánoš, Čmovš, Kúdela, Fleišman (77. Klobása) - Ščuk, Rada - Čermák, Takács (54. Baroš), Chramosta (52. Kalabiška) - Magera.

Sestava 1. FK Příbram: Hruška - Krameš, Tregler, Zápotočný, Mudra - Pilík, Hnaníček, Suchan (85. Vošahlík), Štípek (79. Brandner), Rezek - Bednář.

Góly: 20. Kúdela vlastní, 47. Bednář - 56. Kalabiška, 84. Zápotočný vlastní, 90. Rada

ŽK: Tregler, Suchan, Krameš - Fleišman

Rozhodčí: Jílek - Kotík, Dobrovolný

Diváků: 1966

Fanshop banner