Vlažný výkon a nerozhodný výsledek stačily k postupu
Klub

Vlažný výkon a nerozhodný výsledek stačily k postupu

Redakce

Do odvety Boleslavští vstoupili s třígólovým náskokem a přesvědčením, že jim postup nemůže uniknout. Druholigového soupeře pustili do vedení, které srovnali až těsně před koncem a postoupili tak do semifinále MOL Cupu jako dosud neporažený tým.

V první minutě první boleslavský útok skončil podražením Chramosty uvnitř hradeckého vápna, Barošův pokutový kop brankář Ordelt vytlačil na tyč a Boleslav z jasné gólové šance vytěžila pouze roh. A vzápětí druhý. Obě standardní situace hradecká defenzíva bez obtíží odvrátila. Potom se dlouho hrálo sice na hradecké polovině hřiště, ale bez nebezpečného ohrožení Ordeltovy branky. Teprve ve 12. minutě vystřelil Kalabiška, ale mířil těsně nad. Ve 23. minutě se Chramosta neprosadil v těsném souboji s Bederkou, který jej vytlačil ze střelecké pozice.
Ve 27. minutě se Kalabiška z deseti metrů netrefil přes obránce. Ve 30. minutě Jánošovu pumelici z úhlu Ordelt vyrazil. Ve 34. minutě Kalabiška po zpracování dlouhého pasu uvnitř soupeřovy šestnáctky obehrál Krátkého a přeloboval Ordelta i branku. Ve 35. minutě ťukes od Baroše přes Kalabišku a Přikryla zakončil Baroš nedůrazně do gólmana. Ve 38. minutě čtvrtý boleslavský roh rozehrál Přikryl a hlavičkoval nad branku Toml. Ve 45. minutě se Chramosta zleva uvolnil přes dva protihráče a z jeho centru nepřesně hlavičkoval Kalabiška.

Druhý poločas začal povedenou Krajákovou střelou, kterou Diviš vyrazil a Jánoš míč odkopl mimo boleslavské vápno. Z další hradecké akce Shejbalův přízemní centr neškodně proletěl boleslavským brankovištěm. Teprve po těchto dvou hradeckých šancích se hra podle očekávání přesunula na polovinu východočeského týmu. Ovšem jen na chvilku.
V 54. minutě hradecký Javůrek obral o míč na půlící čáře stopera Tomla a po jeho přihrávce se Shejbal ze sedmnácti metrů trefil přesně k pravé tyči Divišovy branky - 0:1.
V 57. minutě Fleišman trestným kopem přestřelil hradeckou branku. O minutu později na druhé straně hřiště Hradec vybojoval svůj první roh v tomto zápase. V 62. minutě Kalabiškovu přihrávku na Mageru před brankou zachytil Chleboun. V 70. minutě zleva centroval Takács a zakončení Magery obtěžovaného bekem do branky nezamířilo. Vzápětí z opačné strany centroval Jánoš a hlavičkující Kalabiška také neuspěl. V 75. minutě Ordelt zmařil Chramostovu šanci za cenu rohu, po jeho rozehrání zahrál před hradeckou brankou stoper Bederka rukou, což sudí Váňa ponechal velkoryse bez trestu. V 83. minutě ve svižném boleslavském útoku po pravé straně Chramosta přihrál Jánošovi, ale na jeho ostrý centr před brankou Magera ani Takács nedosáhli.
V 84. minutě Kalabiškův přízemní centr bez přípravy ze dvanácti metrů usměrnil k pravé tyči Chramosta a potvrdil tak pověst nejlepšího boleslavského střelce v pohárových zápasech - 1:1.
V závěrečném boleslavském tlaku Chramosta zprava nabil Ščukovi a ten z necelých dvaceti metrů zbrkle vystřelil vedle hradecké branky. Z boleslavského obléhání soupeřovy branky vyrazili Hradečtí do brejku, který jim vynesl již třetí roh ve druhém poločase.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Čmovš, Toml, Fleišman - Ščuk, Malpon (81. Kúdela) - Přikryl (46. Takács), Chramosta, Kalabiška - Baroš (60. Magera).

Sestava FC Hradec Králové: Ordelt - Krátký, Chleboun, Bederka, Mareš - Shejbal (72. Zorvan), Nworah - Vobejda, Súkenník (89. Holeš), Javůrek (81. Janoušek) - Kraják.

Góly: 84. Chramosta - 54. Shejbal

ŽK: Takács, Kalabiška - Mareš

Rozhodčí: Váňa - Blažej, Nádvorník

Diváků: 538

Fanshop banner