Boleslavští na pražském Šeberově přemohli vršovické klokany
Klub

Boleslavští na pražském Šeberově přemohli vršovické klokany

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí dorostenci se zdárně vyrovnali se stísněným a nekvalitním umělým trávníkem na pražském Šeberově a těsnou výhrou nad vršovickými klokany vybojovali důležité tři body.

První poločas skončil nerozhodně. Už v 5. minutě se po dlouhém nákopu boleslavského brankáře Bartáka ocitl v nadějné střelecké pozici Provazník, ale individuální průnik zakončil střelou nad soupeřovu branku. O tři minuty později boleslavský trestný kop rozehrál Gombáš nacvičeným signálem, v jehož závěru byl v další velké šanci Provazník, bohužel jeho střelu zablokovali obránci Bohemians. V 19. minutě po akci z pravé strany a Kučerově centru se k zakončení dostal Kalabis, ale vršovický brankář Matoušek jej vychytal. Teprve ve 25. minutě se Bohemains poprvé dostali do šance, když dlouhým míčem překonali boleslavskou obrannou linii, ale naději jim výborným zákrokem zmařil boleslavský brankář Barták.
Ve 28. minutě po několika soubojích ve středu hřiště dokázali Boleslavští udržet míč, který Provazník prostrčil na Kučeru a ten střelou podél brankáře otevřel skóre utkání - 0:1.
Pět minut po vedoucím gólu byl Milner blízko navýšení boleslavského vedení, ovšem jeho pohotové zakončení o kousek minulo branku Bohemians.
Ve 38. minutě Bohemians vyrovnali, když po centru z levé strany se hlavičkující hráč trefil do protipohybu brankáře Bartáka - 1:1.

Druhý poločas začali boleslavští dorostenci dobře, neboť brzy dali druhý gól, který se nakonec ukázal být vítězným.
Ve 44. minutě po boleslavském rohovém kopu si v závaru před vršovickou brankou našel míč Kalabis a vstřelil důležitou branku utkání - 1:2.
V 56. minutě měli Bohemians obrovskou šanci na vyrovnání po rychlém protiútoku z pravé strany a následném zakončení z deseti metrů, ale míč o kousek přeletěl Bartákovu branku.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík ocenil, jak se jeho svěřenci vyrovnali s nesnadnými podmínkami bojovného střetnutí: „Bohužel v tomto utkání šla fotbalovost stranou. Převládala bojovnost a odolnost v osobních soubojích. Na hřišti v Šeberově, kde hrají domácí zápasy hráči Bohemky, se těžko hraje jinak. Malá umělka s horším povrchem nenahrává příliš fotbalovosti. V zápase jsme se přizpůsobili podmínkám a hru jsme zjednodušili stejně jako domácí tým. Nakonec jsme vyhráli díky obrovskému nasazení a vůli podstupovat po celých osmdesát minut souboje, v nichž jsme měli mírně navrch."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták - Zmij, Horák, Kuchař, Mrnka - Kalabis - Kučera, Gombáš (75. Vajgl), Majer (70. Strouhal), Milner - Provazník (79. Mísař).

Branky FK MB U16: 28. Kučera, 44. Kalabis

Diváků: 70

Fanshop banner