Neporazitelnost prodloužili na sedm mistráků
Klub

Neporazitelnost prodloužili na sedm mistráků

Redakce

Boleslavští junioři jasnou výhrou nad Jihlavou natáhli svoji aktuální neporazitelnost už na sedm mistrovských zápasů. V pořadí Juniorské ligy v jarní sezóně pomalu a jistě stoupají, navíc Kateřiňák si dvěma proměněnými penaltami upevnil postavení mezi předními juniorskými kanonýry.

V prvním poločase byli Boleslavští jednoznačně lepší, přesto se dostali do situace, že doháněli soupeřův náskok. Po oboustranně jalové pětiminutovce Kozma křížnou střelou z rohu vápna natáhl jihlavského gólmana Kotnoura, který konečky prstů vytlačil míč mimo branku. V 8. minutě Vodháněl vnikl z pravé strany do jihlavského vápna, ale tam mu míč utekl a Kotnour u něho byl dříve. V 10. minutě Wolf přihrál do střelecké pozice Klobásovi, jeho ránu bránící hráč vytěsnil nad břevno. O tři minuty později Kozmova bomba těsně minula branku. V 18. minutě Kateřiňákem rozehraný roh zakončil Pajer volejem vysoko nad jihlavskou branku. Teprve ve 24. minutě Jihlavští zaměstnali boleslavského brankáře Godulu, který snadno lapil Fialův centr. A vzápětí šli do vedení.
Ve 26. minutě Albinovu nedůraznou zpětnou přihrávku vystihnul protihráč Quintero a podle Goduly poslal Jihlavu do překvapivého vedení - 0:1.
Boleslavští nezlomení nešťastným vývojem utkání pokračovali v ofenzívě a zanedlouho skóre srovnali.
Ve 33. minutě Jihlavští odvrátili boleslavský třetí roh, ale jen na chvíli, neboť míč navrácený na hranici šestnáctky napálil Glöckner do tyče a Kozma razantní dorážkou vyrovnal na 1:1.
Za nerozhodného stavu Boleslavští promarnili několik stoprocentních gólových šancí. Ve 37. minutě Kocourek po slalomu mezi třemi protihráči zamířil k pravé tyči, Kotnour míč zázračně vyrazil a Kozma překopnul odkrytou branku. Ve 39. minutě Kateřiňákův povedený trestňák od levé tyče vytlačil Kotnour do rohu. Ve 40. minutě Kotnour vyrazil na další roh Kozmovo zakončení z necelých deseti metrů. Gól padl paradoxně až po hrubé Kotnourově chybě.
Ve 44. minutě jihlavský brankář zbrkle vyběhl mimo šestnáctku, kde si nevěděl rady se skákajícím míčem, který získal Klobása a s jistotou mezi dvěma obránci skóroval do prázdné branky - 2:1.
Těsné boleslavské vedení bylo zasloužené a vůči jihlavskému soupeři milosrdné.

Ve druhém poločase již Boleslavští neměli tak výraznou převahu, jako v prvním dějství. Jihlavští hráli pozorněji a důrazněji v defenzívě. Nebylo divu, že přibírali žluté karty a závěrečnou čtvrthodinku dohrávali v oslabení, navíc další dva góly inkasovali z pokutových kopů. V 52. minutě Kateřiňákův trestný kop ze strany hřiště usměrnil Kozma hlavou do gólmana. V 59. minutě Kateřiňák elegantním obloučkem přes soupeřovy obránce uvolnil rozběhnutého Wolfa, bohužel na jeho přízemní centr v brankovišti nikdo ze spoluhráčů nedosáhl.
Kolem 62. minuty boleslavský brankář Godula zvládl dva jihlavské ataky. V 65. minutě Šerý z necelých dvaceti metrů netrefil boleslavskou branku. V 70. minutě vydařený Smejkalův centr s jistotou stáhnul Godula. V 73. minutě po Kateřiňákově přetaženém rohu Fabián vrátil míč před jihlavskou branku, kterou však Albina přehlavičkoval.
V 75. minutě obdržel jihlavský obránce Fiala druhé žluté napomenutí (poprvé v tomto utkání se tak stalo ve 38. minutě) a následně tak viděl od rozhodčí Zadinové červenou kartu a opustil tak předčasně hřiště. V 77. minutě Bojdovu dělovku z úhlu Kotnour vyrazil na roh, kterému se Jihlavští ubránili jen za cenu dalšího rohového kopu. Po jeho rozehrání Vodhánělem těsně vedle branky hlavičkoval Fabián.
V 81. minutě běžel na jihlavskou branku Kateřiňák, kterého uvnitř šestnáctky srazil Šerý. Nařízenou penaltu Kateřiňák s jistotou proměnil - 3:1.
V poslední minutě pro změnu Beseda podrazil do šance pronikajícího Kozmu a z druhé penalty neomylně skóroval opět Kateřiňák - 4:1.

Boleslavští junioři tak drží již sedm zápasů bez prohry. Naposledy je přemohly Teplice 2:1 v loňském 22. listopadu.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Godula - Wolf, Pajer, Glöckner, Fabián - Kateřiňák, Albina (86. Lacek) - Vodháněl (88. Kořínek), Klobása (69. Bojda), Kocourek (75. Bečirevič) - Kozma.

Sestava FC Vysočina Jihlavě U21: Kotnour - Pěnkava, Kriegsmann, Beseda, Fiala - Šerý, Rychetník - Quintero, Vitásek, Maruš (59. Sargsyan) - Duba (69. Smejkal).

Góly: 81. a 90. Kateřiňák (oba z pokutových kopů), 33. Kozma, 44. Klobása - 26. Quintero

ŽK: Pajer - Duba, Vitásek, Šerý, Fiala

ČK: Fiala (v 75. minutě)

Rozhodčí: Zadinová - Ratajová, Šafránková

Diváků: 105

Fanshop banner