Zima kopačkám boleslavských střelců nesvědčila
Klub

Zima kopačkám boleslavských střelců nesvědčila

Redakce

V porovnání s podzimními dávkami gólů nadělovanými boleslavskými fotbalisty ligovým soupeřům byla jejich potence v chladném startu jarní části mistrovského ročníku poloviční. Namlsaní fandové se trpělivě těší na návrat střeleckých koncertů.

V první polovině ligového ročníku 2015-16 nastříleli boleslavští fotbalisté 38 gólů, což bylo bezkonkurečně nejvíce se statistickým průměrem 2,53 gólů/zápas. Sparťané dali 34 a Plzeňští 31 gólů. Žádný další tým se v patnácti zápasech hraných od 29. července do 28. listopadu 2015 přes třicetigólovou hranici nepřestřílel.
V částečně odehrané druhé polovině soutěžního ročníku 2015-16 s jedním zápasem předehrávaným v prvním prosincovém víkendu 2015 a dalších v chladných únorových a březnových termínech roku 2016 vykazovali Boleslavští výrazně slabší střeleckou potenci. V sedmi odehraných odvetných zápasech dali jen devět gólů, což je průměr 1,285 gólu/zápas. Snad jim teplejší dny, neboť po reprezentační přestávce bude ligový program pokračovat již v opravdu jarních termínech a klimatických podmínkách, rozproudí krev a naváží na podzimní střelecké hody.

Fanshop banner