Kdo se stane hráčem a trenérem měsíce?
Klub

Kdo se stane hráčem a trenérem měsíce?

Redakce

Po posledním březnovém kole startují oficiální ligové ankety Hráč a trenér měsíce. Zástupci médií vybrali mezi nominované na Hráče měsíce plzeňského střelce Michala Ďuriše, sparťanského záložníka Ladislava Krejčího a špílmachra Zbrojovky Pavla Zavadila. Mezi kouči kandidují na Trenéra měsíce těžké váhy v podobě Karla Jarolíma z Mladé Boleslavi, plzeňského Karla Krejčího a sparťana Zdeňka Ščasného. Hlasovat mohou fanoušci od dnešního dne na webu synotliga.cz.

Slovenský reprezentant Ďuriš se sice na jaře do tempa dostával jen zvolna, nakonec ale chytil o to lepší formu. Svědčí o tom jeho vizitka za měsíc březen, kdy se trefil ve všech třech kolech. Gólem pomohl k výhře 4:0 nad Příbramí, pak dvěma brankami sám skolil Bohemians a naposledy jediným zásahem zápasu rozhodl těžký souboj v Liberci.

Kdyby navíc s Příbramí proměnil pokutový kop, měl by ještě o gól více. I tak se ale vyšvihl do čela tabulky střelců, kde ho v tuto chvíli hřeje náskok dvou tref na letenského kapitána Davida Lafatu. „Plzeňský kanonýr je po slabším začátku jara zpátky a útočí na korunu pro krále střelců. V březnu skóroval ve všech ligových zápasech.," všiml si Martin Mls z Deníku.

Jedním z Ďurišových konkurentů na zisk prestižního ocenění je sparťan Ladislav Krejčí, který má taktéž slušné šance uspět. Na jaře patří k nejlepším hráčům Pražanů a v březnu dovedl svůj tým k vítězství 2:1 s Jabloncem, 2:0 v Olomouci a 3:1 v derby se Slavií.

Proti rivalovi z Edenu si navíc připsal asistenci a navázal tak na svůj povedený výkon z Říma, kde si Sparta i po jeho trefě došla do čtvrtfinále Evropské ligy. „Ladislav Krejčí opět našel svoji reprezentační formu. Góly dává i připravuje," pochválil záložníka Sparty Karel Felt z Práva.

Posledním do party v anketě Hráč měsíce je brněnský středopolař Pavel Zavadil. Nestárnoucí motor Zbrojovky stále patří mezi ozdoby SYNOT ligy a v březnu dotáhl svůj tým k šesti bodům z devíti možných, když prohru 1:2 na Slovácku vyvážily triumfy nad Zlínem (2:0) a Duklou (3:0). Proti trápícím se "ševcům" se navíc Zavadil krásně trefil z přímého volného kopu.

„Důkaz, že i v bezmála 38 letech se dá hrát fotbal na vysoké úrovni. Brněnský tahoun je duší záložní formace, výtečně zahrává standardní situace a navíc je nebezpečný v koncovce. V důležitém utkání se Zlínem načal soupeře úvodním gólem. Právě jemu Zbrojovka vděčí za to, že letos nemá žádné záchranářské starosti a dokonce může v tabulce směle hledět nahoru," poznamenal Tomáš Radotínský z O2 Sport.

Trenérem měsíce bude jeden z trojice Jarolím, Krejčí, Ščasný

Mezi kouči kandidují na Trenéra měsíce těžké váhy v podobě Karla Jarolíma z Mladé Boleslavi, plzeňského Karla Krejčího a sparťana Zdeňka Ščasného. Který z nich dojde až na vrchol?

Ačkoli z kádru Boleslavi v zimě zmizeli důležití hráči jako Jiří Skalák, Ondřej Zahustel či Jan Bořil, na hře Středočechů se to zatím příliš neodráží. V březnu dokázali doma porazit Slavii (2:1) i Jablonec (1:0), z teplických Stínadel si pak odvezli bod za bezbrankovou remízu.

Tyto výsledky je v tabulce udržely na třetí příčce, přičemž náskok Boleslavi na pátou Slavii nyní činí už šest bodů. „Karel Jarolím musel tým zrekonstruovat, ale Bolka mu zase šlape směr Evropa," podotkl Karel Felt.

Do stejné destinace míří i Krejčího Plzeň. Viktoriáni sice neprožili nijak vydařenou zimní přípravu, na jejich jarních výkonech to ale nemá žádný vliv. Z března vytěžili plný počet bodů s lichotivým skóre 7:0 a celkem neinkasovali už pětkrát za sebou!

„Obhájce titulu je kombajnem na body. A postupně se zvedá i herně. Základem jsou ovšem čistá konta. Tým Karla Krejčího jich teď má pět v řadě. To pak stačí vstřelit třeba jen jeden gól. A na to zase v Plzni mají střelce Michala Ďuriše. Výhra v Liberci je prvním znamením, že by se lídr tabulky mohl na jaře vypořádat i s nevýhodným vylosováním," zapřemítal Tomáš Radotínský.

Třeba ale před Krejčím dáte přednost stratégovi Sparty Zdeňku Ščasnému. Ten naučil Letenské produkovat různé herní styly a jeho tým dál pronásleduje vedoucí Plzeň, od které ho nyní dělí šestibodový odstup. Zápas s Duklou ale mají Pražané pořád k dobru, v živé paměti se navíc drží jejich skvělý postup přes Lazio v Evropské lize.

„Není běžné, aby český tým zvládal dvojboj v pohárech a lize. Proto je vzrušující sledovat Ščasného Spartu, která se statečně drží vedoucí Plzně," podotkl Martin Mls na adresu muže, jenž se stal Trenérem února.

Fanshop banner