Kúdela gólem oslavil dvoustý zápas i narozeniny mámy
Klub

Kúdela gólem oslavil dvoustý zápas i narozeniny mámy

Redakce

Boleslavský defenzivní univerzál Ondřej Kúdela týden před svými devětadvacátými narozeninami při domácím mistrovském utkání Boleslavi proti Jablonci v jubilejním 200. startu v české lize dal jedenáctý gól.

Ondřej Kúdela dětinským vyloučením v poslední minutě utkání s pražskou Slavií a následným dvouzápasovým trestem, který si odpykal při mistráku v Teplicích a poháru v Hradci, oddálil svůj dvoustý start v nejvyšší české lize. Jubilejním zápasem tak pro něho bylo domácí utkání Boleslavi proti Jablonci. „Nad jeho nasazením jsem přemýšlel, protože mladý Toml, který jej v době trestu zastoupil, hrál dobře. Ale nakonec jsem se rozhodl pro Kúdelu a bylo to šťastné rozhodnutí," pravil boleslavský trenér Karel Jarolím po utkání 22. ligového kola FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:0, které rozhodl Kúdela gólem v 86. minutě. „Jsem šťastný neskutečně," řekl Ondřej Kúdela bezprostředně po závěrečném hvizdu. Radost měl z gólu a především ze tří bodů: „Stál jsem tam, kde jsem měl stát, o to větší radost mám, že máma měla právě dnes narozeniny. Mám hlavně radost, že máme tři body."
Pro Ondřeje Kúdelu to byl celkově jedenáctý gól v české lize a tudíž zdařilá oslava 200. startu v nejvyšší tuzemské lize, navíc týden před devětadvacátými narozeninami. Odchovanec Slovácka přes pražskou Spartu (2007-09) a půlroční hostování v Kladně (2007) přišel do Mladé Boleslavi na začátku roku 2009. V podzimní sezóně roku 2014 si vyzkoušel zahraniční angažmá v kazachstánském Ordabasy Šymknet. Z dvoustovky prvoligových tuzemských zápasů odehrál 153 a z jedenácti gólů dal devět v mladoboleslavském dresu.

Fanshop banner