Utkání rozhodl v závěru stoper Kúdela
Klub

Utkání rozhodl v závěru stoper Kúdela

Redakce

V chladném podvečeru se střelcům z Boleslavi ani z Jablonce nedařilo zužitkovat ofenzivní snahu, kterou projevovaly oba týmy. Až v závěru po rozehraném osmém boleslavském rohu Kúdela vystřelil vytoužené tři body pro Boleslav. Fandové nejlepšími hráči utkání zvolili boleslavského Milana Baroše a jabloneckého Jána Greguše.

V prvním poločase nepadl ani jeden gól. Úvodní boleslavská ofenzivní snaha vynesla pouze jeden roh v 6. minutě. Ovšem v 7. minutě se |jablonečtí dostali do jasné gólové šance, v níž Tecl netrefil z deseti metrů Šedovu branku. V 9. minutě Radův oblouček z trestného kopu hlavičkoval Ščuk těsně vedle levé tyče jablonecké branky. Boleslavské kombinace většinou končily nepřesnou přihrávkou před soupeřovou šestnáctkou a tak byl jablonecký brankář Bárta dlouhé minuty bez práce. Šeda na druhé straně hřiště si zachytal více. Zvládl Karavjevův centr, Teclovu ránu z pětadvaceti metrů i po prvním jabloneckém rohu Hybšovu hlavičku. Boleslavští ve 36. minutě nevyužili dva slepené rohy, po druhém pálil z úhlu Chramosta, ale Bártu nepřekvapil. Ve 38. minutě Rada vystihl jabloneckou rozehrávku, přihrál Kalabiškovi, ale ten pověst kanonýra nepotvrdil. O minutu později neuspěl ani Rada, neboť spolupráci s Kalabiškou zakončil nedůrazně. V poslední minutě poločasu po druhém jabloneckém rohu ve zmatcích před Šedovou brankou spadl míč ke Gregušovi, jenž trefil břevno a nebezpečí zažehnal až rázným odkopem Magera.

I v druhé poločase se hrálo dlouho bez úspěšné střely. Ve 47. minutě jablonecký Doležal hlavičkoval nedůrazně. V 51. minutě Magerova tečovaná bomba vynesla Boleslavi čtvrtý roh, po kterém Ščuk hlavičkoval nad. V 61. minutě šestý boleslavský roh rozehrál Rada, před brankou Baroš pořádně netrefil míč a Kalabiška z metru přestřelil jabloneckou branku. O pět minut později krásný Magerův křížný pas zpracoval Baroš, přihrál Jánošovi a jeho ránu z úhlu Bárta vyrazil na sedmý boleslavský roh, po němž Čermák netrefil branku. Čtvrt hodiny před koncem Jablonec přitlačil Boleslav k Šedově brance, ale nedobyl ji, i když měl výhodu dvou slepených rohových kopů. V 85. minutě důrazný Jánoš získal pro Boleslav osmý roh, který se ukázal být šťastným.
V 86. minutě Radův roh nejprve šikovnou patičkou prodloužil Takács, potom hlavičkoval Ščuk a až teprve Kúdela na dvakrát protlačil míč do jablonecké branky - 1:0.
Ve zbývajících minutách včetně dvou nastavených Boleslavští těsné vedení ubránili několika ráznými odkopy a především zásluhou obětavého zákroku Čmovše při Wágnerově šanci. Vítězství bylo šťastné, ale určitě zasloužené.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Jánoš, Čmovš, Kúdela, Fleišman - Ščuk, Rada - Kalabiška (70. Přikryl), Magera (80. Takács), Čermák - Chramosta (55. Baroš).

Sestava FK Jablonec: Bárta - Karavajev, Marek Kysela, Beneš, Hybš - Pernica, Greguš - Trávník (88. Masopust), Doležal, Pospíšil - Tecl (58. Wágner).

Gól: 86. Kúdela

ŽK: Rada - Greguš

Rozhodčí: Orel - Hájek, Hock

Diváků: 2107 věrných boleslavskému fotbalu

Fanshop banner