Do pohárové odvety získali třígólový náskok
Klub

Do pohárové odvety získali třígólový náskok

Redakce

Až na třetí pokus se uskutečnilo první utkání čtvrtfinále českého poháru. Předchozí dva termíny byly odložené kvůli sněhové kalamitě, která narušila regulérnost hradeckého trávníku. Boleslavští po nerozhodném poločase vyhráli o tři góly. Odveta se hraje v Mladé Boleslavi ve středu 30. března od 15 hodin.

První poločas začal boleslavským rohovým kopem, který vybojoval Baroš z první útočné akce. Druhý roh pro Boleslav získal Ščuk až ve 13. minutě. O dvě minuty později Přikrylův střelecký pokus postrádal razanci. Většinu úvodní čtvrthodiny se však hrálo neefektivně uprostřed hřiště.
V 19. minutě Jánoš uvolnil Baroše, ten utekl hradecké obraně a uvnitř šestnáctky jej podrazil brankář Stejskal. Pokutový kop Baroš proměnil ve vedoucí gól - 0:1.
Teprve ve 25. minutě zasahoval boleslavský gólman Diviš a snadno chytil oblouček z trestného kopu od postranní lajny. O minutu později vnikl Pázler do boleslavského vápna a jeho střelu Fleišman zblokoval. Ve 29. minutě Shejbalovu střelu nepustil k Divišově brance Čmovš. Následující čtvrthodinu Boleslavští sice kontrolovali hru, ale jejich kombinačním akcím scházelo překvapení a přesnost ve finální fázi. A soupeř jejich neplodnou hru potrestal.
Ve 41. minutě předvedli Hradečtí povedenou akci, při níž Trubač přihrál na levou stranu Javůrkovi a jeho přízemní centr z malého vápna usměrnil do boleslavské sítě Pázler - 1:1.
Další nebezpečnou akci Hradce zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu.

Ve druhém poločase Boleslavští strhli vedení na svoji stranu. V 50. minutě za Jánošovým pasem sprintoval Chramosta, kterého v hradecké šestnáctce beztrestně Chleboun stáhnul. V 52. minutě svižný hradecký útok završil Shejbal povedenou střelou, ale Diviše nepřekvapil. V 54. minutě Hradečtí zaútočili středem přes uklouznuvšího Čmovše a z dobré pozice uvnitř boleslavské šestnáctky Pázler nastřelil levou tyč Divišovy branky. Následoval úsek hry, kdy Boleslav soupeře deset minut tiskla k jeho vápnu, ale získala pouze dva rohy, pořádnou gólovou šanci zatím nikoliv.
V 66. minutě Přikrylovu kolmici převzal rozběhnutý Chramosta a podle Stejskala jistě skóroval - 1:2.
V 68. minutě běžel Chramosta opět sám na branku, ale tentokrát vyběhnuvší Stejskal jeho zakončení srazil do rohu a tomu se hradecká defenzíva ubránila. V 74. minutě Diviš snadno zkrotil Zorvanovu přízemní střelu. V 81. minutě se nepovedený Stejskalův výkop odrazil k Chramostovi a jeho střelu z opuštěné branky Nosek vykopnul. Za dvě minuty svižný boleslavský útok zakončil Fleišman ranou tečovanou těsně nad břevno. O chvíli později na Přikrylův centr nedosáhl Chramosta a v 84. minutě si Stejskal poradil s Radovou střelou.
V 85. minutě parádní Radovu uličku uvnitř soupeřovy šestnáctky zpracoval Chramosta a zvýšil boleslavské vedení na 1:3.
V 86. minutě boleslavská kombinace vyvrcholila Chramostovým přiťuknutím Takácsovi, jenž prostřelil Stejskala - 1:4.

Za jasného vedení dovedli Boleslavští utkání do vítězného konce.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Toml, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Malpon (74. Rada) - Přikryl, Takács, Čermák (71. Kalabiška) - Baroš (46. Chramosta).

Sestava FC Hradec Králové: Stejskal - Krátký, Chleboun, Nosek, Mareš - Schwarz (71. Zorvan), Shejbal (62. Nworah) - Vobejda, Trubač, Javůrek - Pázler (77. Kraják).

Góly: 66. a 85. Chramosta, 20. Baroš (z pokutového kopu), 86. Takács - 41. Pázler

ŽK: Stejskal, Vobejda - Baroš, Malpon, Chramosta

Rozhodčí: Julínek - Caletka, Antoníček

Diváků: 686

Fanshop banner